El Barça és un club modern, que innova i va de la mà de les noves tecnologies. A les instal·lacions del Camp Nou s'ha inaugurat aquest matí el nou espai de la Fundació del Barça. A partir d'ara la Sala París estarà destinada a fer un viatge per la tasca social del club i ensenyar els valors que es transmeten per tot el món. El nou espai vol demostrar quines són les metodologies, programes i línies de treball que se segueixen per ajudar nens i nenes d'arreu, però sempre acompanyat dels últims avenços.

L'Espai Barça Fundació s'obrirà al públic el proper 23 d'octubre. Consta de quatre seccions on es barregen l'última tecnologia amb el repetit lema 'Més que un club'. La intenció amb aquesta nova part de museu social és "apropar el soci, la societat catalana i la resta del món a la realitat de la Fundació", ha explicat Jordi Cardoner, vicepresident blaugrana, amfitrió del primer passi reservat de l'exposició.

Espai Fundació Barça FC Barcelona

Tecnologia social

L'ús de les noves tecnologies i dels últims avenços han estat els protagonistes del nou espai blaugrana. Un robot humanoide, immersió 360º, pantalles tàctils i un visionat animat per fer-se un lloc dins una sala reduïda. A partir de jocs, vídeos i una experiència de realitat virtual, el club fa per primera vegada una exposició física per transmetre la tasca que realitza la Fundació del Barça. Tota la visita sempre acompanyada d'un telèfon mòbil que farà de guia en tot moment.

"Quan parlem de Fundació, parlem de Barça, de futbol i de Messi", ha afegit Cardoner. Unes paraules que s'han acompanyat d'una visita diferent, en un espai fosc i ple d'intencions, per donar veu a les tasques socials del club. Així es pretén conèixer els problemes del món i formar-hi part a través d'una exposició inclusiva per veure la realitat de la Fundació.