El Barça femení no té pietat del Reial Madrid al Clàssic celebrat a l'Estadi Alfredo Di Stéfano (0-3). Les blaugrana han dominat de principi a final i aconsegueixen una victòria que suposa la sentència en la lluita pel títol de la Liga F. Fridolina Rolfö, Aitana Bonmatí i Caroline Graham Hansen han estat les golejadores culers.

Fridolina Rolfö confirma el domini del Barça

Ha estat l'últim Clàssic de Jonatan Giráldez com a entrenador del Barça, i com sempre ha passat, la victòria ha estat culer. Però aquest duel entre les blaugrana i les merengues ha estat diferent, amb més dificultat inicial per al Barça, encara que novament molt superiors sobre el terreny de joc. I és que el Barça no ha especulat i ha tret el seu equip més en forma, amb Fridolina Rolfö a la banda esquerra de la defensa i amb dues sorpreses, deixant Lucy Bronze a la banqueta i canviant Ona Batlle de banda, a més de continuar confiant en Clàudia Pina com a part del trident ofensiu.

Clàudia Pina Athenea del Castillo Real Madrid Barça femenino / Foto: EFE
Clàudia Pina disputant-li una pilota a Athenea del Castillo / Foto: EFE

El Barça ha tingut les primeres oportunitats, com ja era d'esperar, però és que el primer gol ha arribat al minut 10. Rolfö només ha hagut d'empènyer des de dins l'àrea petita una centrada perfecta de Batlle (0-1), que ha creuat tota l'àrea del Reial Madrid sense que cap jugadora blanca fes res per allunyar el perill. Una primera gran jugada perillosa que ha acabat en gol. I tot i que Pina hagués pogut fer el segon gol culer al minut 17 si el seu cop de taló des de dins l'àrea petita no hagués anat incomprensiblement fora dels tres pals, el Reial Madrid ha reaccionat.

Però després d'uns minuts amb el Reial Madrid sense acovardir-se i amb Irene Paredes enviant la pilota al pal després una jugada de perill merengue, el Barça ha tornat a la càrrega. I en els últims minuts de la primera part les blaugrana podrien haver un carro de gols: a Caroline Graham Hansen li ha faltat una mica més de rosca; a Aitana Bonmatí que una fuetada des de fora l'àrea no anés tan centrada; novament Aitana amb desencert després d'un regal de la portera Misa Rodríguez; i a Salma Paralluelo, amb un travesser final després d'un gran xut.

Ivana Andrés Real Madrid Barça femenino / Foto: EFE
Ivana Andrés, davant de les jugadores del Barça / Foto: EFE

El Barça aconsegueix la golejada contra el Reial Madrid

Però el Barça, veient que era superior i que només li faltava efectivitat, ha continuat jugant amb la mateixa ambició. I per això Aitana Bonmatí ha marcat el segon gol culer després d'una gran jugada de Graham, cada vegada més activa, al minut 55 (0-2). La noruega ha començat a fer el que ha volgut a la banda dreta de l'atac del Barça, gairebé fent el tercer gol al minut 55. I Graham sí ha aconseguit el seu gol al minut 67 després d'una grandíssima jugada individual (0-3).

El Barça, sabent que el partit ha estava resolt, havia donat entrada a Mariona Caldentey per Pina entre els dos gols. I després ha tret del camp Keira Walsh i Aitana Bonmatí per donar entrada a la jove Vicky López i també a la capitana Alexia Putellas, que ha tornat a jugar contra el Reial Madrid després de 700 dies. I, per acabar amb els canvis, a falta d'un quart d'hora per al final han entrat Marta Torrejón i Esmee Brughts per les golejadores Rolfö i Graham.

Caroline Graham Hansen celebración gol Barça femenino / Foto: EFE
Caroline Graham Hansen celebrant el seu gol contra el Reial Madrid / Foto: EFE

I tot i que el Barça ha tingut encara més oportunitats per fer més gran la golejada, no hi han hagut més gols a l'Estadi Alfredo Di Stéfano. Però el que es confirma és que el Barça suma tres punts més i s'allunya encara més del Reial Madrid, el segon classificat, per gairebé sentenciar la Lliga i ja comptar els partits que queden per celebrar el títol. I el Barça suma la tercera i última golejada d'aquesta temporada en Clàssic femení.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!