El Barça femení ja és nou equip de semifinals de la Women's Champions League. Les blaugrana han confirmat el passi a la següent ronda de la Champions femenina després de golejar la Roma (5-1) en la tornada dels quarts de final en un Camp Nou que s'ha animat gràcies als gols d'Asisat Oshoala, Mapi León i Patri Guijarro, i amb doblet de Fridolina Rolfö. I les culers ja esperen el Chelsea o l'Olympique de Lió.

El Barça sentencia els quarts amb mitja part

Exhibir-se al gran feu culer per penúltima vegada abans de la remodelació era un al·licient prou important per a l'equip de Jonatan Giráldez. I amb el mateix onze que es va ser molt superior a l'Olímpic de Roma s'ha repetit l'estratègia. I ha sortit a la perfecció i amb més eficàcia. Ja al minut 1, internada de Caroline Graham Hansen i també ocasió de la noruega al minut 2.

Graham Hansen Barca Roma Champions / Foto: EFE
Caroline Graham Hansen jugant contra la Roma / Foto: EFE

El Barça, novament superior des del principi, amb ocasions constants i davant d'una Roma massa centrada en defensar-se. Vicky Losada, excapitana culer, s'estrenava al Camp Nou jugant amb la samarreta del conjunt italià, però no ha tingut gaire protagonisme. Com tampoc la també exculer Andressa Alves. Les blaugrana han sotmès a les romanes durant tot el partit. Alguna ocasió rival en velocitat, però poc més.

I al minut 11, el primer gol del partit, obra de Rolfö, que ha afusellat la porteria rival des de dins l'àrea (1-0). Imparable. Asisat Oshoala, encara sense fortuna, ha tingut el gol molt a prop al quart d'hora. Igual que una vigilada Aitana Bonmatí als vint minuts. Però després d'una estona de relaxament, ha arribat el torn de Mapi León per fer una canonada des de fora l'àrea passada la mitja hora de joc que ha acabat al fons de la porteria (2-0). I just abans del descans, sentència definitiva de l'eliminatòria amb un nou gol de Rolfö, convertint el seu doblet (3-0) i sublimant la seva vessant golejadora després de ja decidir el Clàssic fa uns dies.

Mapi Leon celebrando gol Barca Roma / Foto: EFE
Mapi León celebrant el seu gol contra la Roma / Foto: EFE

Es confirma la golejada contra la Roma

Però just en l'inici del segon temps les desaparegudes Aitana i Oshoala han generat el quart gol culer. La catalana ha assistit i la nigeriana ha confirmat la golejada (4-0). I abans dels 10 minuts de la segona part, córner que pica Graham Hansen i Patri Guijarro fa la maneta de cap (5-0).

I després de saber que hi havia 54.667 culers presents al Camp Nou, just quan el Barça ja ha cregut definitivament que ho tenia tot fet, la Roma ha aprofitat la distensió. Transició ràpida de les italianes i Annamaria Serturini marca un gran gol de l'honor amb un xut ajustat al pal dret de la porteria d'una Sandro Paños que no ha pogut fer res (5-1). Un gol que ha molestat les blaugrana i que ha estat un toc d'atenció per ràpidament recuperar-se. I han entrat al camp Geyse Ferreira, Bruna Vilamala, Ingrid Engen, Jana Fernández i Nuria Rábano.

El Barça, ja relaxat, no ha patit més i ha tingut més oportunitats per augmentar la golejada. Tot i això, els gols s'han acabat en una tarda-nit de festa al Camp Nou. I les blaugrana ja esperen el Chelsea o l'Olympique de Lió a les semifinals.