El Barça femení continua piconant rivals al seu camí cap a la novena lliga. El Costa Adeje Tenerife només ha estat una altra víctima més (7-0) en un partit que es presentava com un dia de retorns. Hi havia gran expectació a l'Estadi Johan Cruyff per veure 'redebutar' com a titular en lliga a Alèxia Putellas després de la seva lesió. També sortia d'inici Fridolina Rölfo, que havia encadenat diverses participacions però cap titularitat.

Claudia Pina Barça femení / Foto: EFE
Claudia Pina va aconseguir un doblet contra el Costa Adeje Tenerife / Foto: EFE

Un 'set' d'alegries en els primers 45 minuts

Després de concertar el pas a la final de la Copa de la Reina, el Barça s'enfrontava aquest diumenge al Costa Adeje Tenerife en el seu partit corresponent a la jornada 20 de la Lliga F. No perdien ni un sol segon les blaugrana, que sortien a l'atac des que la pilota va començar a rodar. De fet, no havien passat 50 segons quan Alèxia Putellas ja buscava el seu gol en una jugada que va acabar amb una mà claríssima de María Estella. Tanmateix, i davant de la falta de VAR, l'acció va quedar impune.

Les de Jonatan Giráldez van continuar atacant la porteria de Cheza fins que en el minut 8 van aconseguir obrir la llauna. L'autora va ser precisament una altra reapareguda: Rolfö, que es retrobava amb el gol després de cinc mesos al dic sec. La sueca aprofitava un centre de Graham per rematar de cap i aconseguir el primer gol del partit. A la festa també se sumarien Clàudia Pina (amb assistència d'Alèxia) i la mateixa Graham, que anotarien el segon i tercer gol abans de la mitja hora de partit.

El quart també portaria la firma de la jugadora catalana, que aconseguia un doblet a la primera part amb un autèntic golàs: colpejava la pilota amb l'interior del peu des de la cantonada de l'àrea al pal llarg. No acabaria aquí el sofriment del Tenerife en el primer temps. Primer, Pisco, capitana del Costa Adeje, queia lesionada quan faltaven cinc minuts i havia d'abandonar el camp. I tot just un minut després, Alèxia feia el cinquè gol en la seva reestrena a casa. Marta Torrejón, de cap, anotava el sisè per tancar un 'set' en 45 minuts.

Alèxia Putellas Fridolina Rolfo / Foto: @FCBfemeni
Alèxia Putellas i Fridolina Rölfo van tornar a marcar després de les seves lesions / Foto: @FCBfemeni

A la segona part, Giráldez ja tenia el cap posat a la Champions

Després del descans, el Costa Adeje buscava reaccionar amb dos canvis: Sara Pavlović i María José Pérez entraven per Natalia Ramos i Aleksandra Zaremba. Les dues jugadores aconseguien revolucionar el partit i portar la iniciativa dels primers 15 minuts. Tanmateix, el Barça va anar recuperant el control i, per si no n'hi hagués prou, Giráldez va decidir assegurar el partit donant entrada a Bruna Vilamala, Aitana Bonmatí i Mariona Caldentey per Alèxia, Graham i Rölfo.

Les blaugrana no aixecaven el peu de l'accelerador malgrat els sis gols d'avantatge i continuaven buscant una golejada més àmplia. Als peus de Marta va estar el setè, que va salvar Cheza i que, desafortunadament, va acabar encaixant a la seva pròpia porteria Babajide, que s'acabava d'incorporar. Amb set gols al marcador i pensant ja en el partit de Champions League contra el SK Brann, Giráldez va donar descans a Keira Walsh i Irene Paredes amb l'entrada de Patri Guijarro i Ingrid Engen.

No pensaven igual que el seu entrenador les jugadores del Barça, que van continuar provant Cheza. La mateixa Patri Guijarro, Aitana i una excelsa Vicky López també van voler apuntar-se a la festa per tractar d'igualar la màxima golejada culer d'aquesta temporada (8-0 davant del Sevilla). Amb el pas dels minuts, el ritme del partit va anar decaient i el resultat no es va moure més. Així i tot, el Barça va tornar a firmar una golejada a la Lliga F i ja espanta un Reial Madrid que provarà de posposar una celebració anunciada.

Barça femení Lliga F / Foto: EFE
El Barça goleja en Lliga F i ja pensa en la Champions / Foto: EFE

De moment, el Barça viatjarà a Noruega aquest dimecres per jugar contra el SK Brann a Champions League. Les blaugrana afronten el que és, de moment, un dels partits més importants de la temporada i esperen tornar de l'Asane Idrettspark amb l'eliminatòria encarrilada. En lliga, les culers jugaran diumenge que ve contra un Reial Madrid al que ja li treuen 9 punts d'avantatge en la classificació. En cas de guanyar a les merengues, la bretxa podria ser insalvable i aproparia al Barça (encara més) al seu novè títol de lliga.