El Barça torna a sumar de tres davant el Cadis (2-0) per seguir liderant amb autoritat a la Lliga Santander. Dues fogonades de talent a la vora del descans serveixen als de Xavi per seguir intractables.

Ferran Torres, reconciliant-se amb el Camp Nou

El context de la visita del conjunt gadità al Camp Nou es prestava per a les rotacions. El Barça, en qüestió de dies, ha de jugar-se la revenja a Old Trafford davant un Manchester United que va sortir airós del feu blaugrana. Així doncs, Xavi Hernández apostava per tornar al 4-3-3 amb Sergi Roberto fent descansar Kessie i Ansu Fati i Ferran Torres com a extrems, deixant Raphinha a la banqueta.

Ferran Torres Cádiz Barça / Foto: EFE
Ferran Torres, conduint la pilota durant el Barça-Cadis / Foto: EFE

El valencià, aprofitant el relleu al brasiler i l'absència de Dembélé per lesió, ha aconseguit tornar a l'onze en un perfil que li és molt més familiar. Des de ben d'hora, el de Foios es mostraria molt actiu i decidit de fer enyorar al Cadis la figura d'un Pacha Espino sancionat. En el seu lloc, jugaria Arzamendia, que ha patit de valent a l'hora de tractar de contenir l''11' culer. Tant és així, que quan el Barça estava mancat d'una marxa més ja a la vora del descans, Ferran s'endinsaria a l'àrea deixant dos defenses pel camí per cedir enrere i, després d'un rebot, trobar el cap de Sergi Roberto per obrir el marcador.

Estaven passant poques coses i el Cadis tenia a tocar l'objectiu de portar el partit al descans amb l'empat inicial. No obstant això, i quan els de Sergio tot just estava llepant-se les ferides de trobar-se l'1-0 en contra al 43', Robert Lewandowski veuria l'escletxa entre les cames del seu marcador per dibuixar un xut creuat que en res deixaria l'estirada de Conan Ledesma.

gol Lewandowski FC Barcelona Cadiz / Foto: EFE - Enric Fontcuberta
Lewandowski, celebrant el seu gol contra el Cadis / Foto: EFE - Enric Fontcuberta

El Barça compleix i ja pensa en el United

A la represa, amb el 2-0 a favor i amb el Cadis amb poc pel que lluitar, el Barça ha guanyat en comoditat i ha tornat al ritme de parsimònia que no li estava servint a la primera meitat per desestabilitzar el marcador. En aquest context, i ja pensant en la missió d'Old Trafford, Xavi donaria descans a Frenkie de Jong i a Robert Lewandowski.

I amb els deures ja fets, el Barça recupera l'interval de vuit punts respecte al Reial Madrid per seguir somiant amb una Lliga Santander que, de moment, té un equip que està exposant la seva clara candidatura a conquerir-la. De fet, amb la porteria a 0 d'aquesta nit — tot i que el Cadis s'ha estavellat contra el pal a les acaballes del matx — la defensa del conjunt culer ha aconseguit situar-se com la millor de la història del campionat en 22 jornades.