El Barça femení arrenca la temporada a la Women's Champions League amb una golejada contra el Benfica (5-0). El conjunt blaugrana ha estat molt superior a les rivals i no ha donat cap opció en el debut europeu a l'Estadi Johan Cruyff. Alexia Putellas i Aitana Bonmatí, amb un doblet cadascuna, i Asisat Oshoana han estat les golejadores culers en aquesta primera jornada de la Champions femenina.

El Barça no permet sorpreses contra el Benfica

El Barça partia com a favorit absolut, però no ho ha semblat en els primers minuts. Cata Coll, la portera culer en aquesta ocasió, ha estat protagonista en els primers instants i ha hagut d'intervenir més de l'esperat. Les imprecisions blaugrana han donat opcions a un Benfica confiant. Jéssica Silva, Marie-Yasmine Alidou i Catarina Amado han tingut oportunitats per al conjunt portuguès, que ha sortit a mossegar.

Però mica en mica el Barça ha començat a tranquil·litzar-se i a posar el seu ritme. Alexia Putellas, actuant de fals 9, ha estat la gran amenaça culer. Però el perill real ha estat de Caroline Graham Hansen, marxant constantment de les seves rivals des de l'extrem dret. I el primer gol ha estat d'Alexia al minut 15 després de rematar de cap amb facilitat davant d'una mala defensa del Benfica (1-0). I amb un petó a l'escut a la celebració.

Posteriorment, sang freda de Cata Coll i ocasions de Mariona, novament de Graham i de Esmee Brugts, titular a la Champions. I el segon gol culer ha arribat al minut 39 després d'una centrada perfecta de Mapi León i una rematada de cap de Brugts, i que ha enfonsat al fons a la porteria Alexia per completar el seu doblet (2-0). Precisament, Alexia tot just havia tornat feia poc al camp després de patir unes molèsties al genoll esquerre, l'operat. I abans del descans ha arribat la sentència culer, amb una majestuosa retallada i posterior definició de la Pilota d'Or Aitana Bonmatí (3-0).

Es confirma l'exhibició del Barça

I Alexia Putellas, ja havent aconseguit el rècord com a màxima golejadora del Barça a la Champions, ha deixat el seu lloc a Patri Guijarro a la mitja part per precaució. La mirada ja estava posada en el Clàssic contra el Reial Madrid d'aquest cap de setmana. I la segona part, tot i un inici amb pressió alta del Benfica, ha acabat amb qualsevol dubte després del segon d'Aitana al minut 52 (4-0), amb una nova assistència de Graham.

El Barça ha mogut la banqueta després d'un xut molt perillós de Patri, donant entrada a Salma Paralluelo i a Oshoala per Brugts i Mariona Caldentey. I en la primera jugada que ha disposat la davantera nigeriana ha fet el seu gol amb una xilena espectacular (5-0). També han entrat Clàudia Pina, que ha sumat el seu partit número 100 amb el Barça, per Keira Walsh, i la jove Vicky López per Graham Hansen després de fer quatre assistències de gol en aquest partit.

I en el dia del centenari de l'entrenador Jonatan Giráldez a la banqueta culer s'ha fet un partit gairebé perfecte. El Barça ja lidera el seu grup de la Women's Champions League, empatat a punts amb el Frankfurt, que s'ha imposat al Rosengård per 1-2. I el que es confirma és que el Benfica, igual que ara fa un any, pateix una golejada a l'Estadi Johan Cruyff, i perd el seu primer partit aquesta temporada.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!