El Barça ja és a la final de la Copa del Rei. Després de superar el Manresa amb un triomf treballat (102-91), els homes de Roger Grimau no han tremolat i han derrotat amb autoritat el Lenovo Tenerife (108-76) a les semifinals gràcies a un ritme ofensiu que ha eixugat les esperances dels illencs. Els barcelonins han destrossat el conjunt dirigit per Txus Vidorreta al segon quart, en el qual han dibuixat 40 punts, establint el rècord històric d'anotació d'un equip a un sol període a la Copa del Rei. Amb aquesta victòria, els blaugrana buscaran el títol contra el Reial Madrid, que ha derrotat el València (95-76) i l'UCAM Múrcia (84-79), aquest diumenge a partir de les 18:30 hores. El primer Clàssic de l'any que promet emocions i igualtat.

🔴 Nàpols - Barça avui, DIRECTE

El Barça apaga el Tenerife amb un segon quart històric

Tal com va succeir en el tercer duel de quarts de final, el duel ha començat marcat per la paraula intensitat. Conscients de la gran oportunitat que tenien davant, Barça i Tenerife han saltat al parquet del Martín Carpena amb molta energia. Les dues defenses estaven sent protagonistes i el duel ha marxat al primer descans amb un 14-16 favorable als canaris que, tanmateix, no tardaria a virar en els pròxims minuts.

Jokubaitis, sent defensat durante el Barça - Tenerife de la Copa del Rei de bàsquet / Foto: EFE
Jokubaitis, sent defensat durant el Barça - Tenerife de la Copa del Rei de bàsquet / Foto: EFE

I és que la cara del partit ha canviat per complet al segon quart. Els homes de Roger Grimau han exhibit la seva millor versió i han començat a sumar possessions de molta qualitat, fins al punt que han anotat 40 punts en aquests 10 minuts, firmant el rècord d'anotació en un quart de tota la història de la Copa del Rei. Un ritme ofensiu inaguantable per al Tenerife que només ha trobat vuit punts i que ha acabat el primer acte 20 punts per sota (54-24) i havent d'abandonar quasi per complet el somni de trepitjar la final.

El Barça no dona espai a la sorpresa

Amb aquest context, el Barça ha encarat els darrers 20 minuts de partit amb un únic objectiu: allargar les possessions, mantenir-se forts en defensa i no donar cap mena d'esperança al Tenerife. Per fer-ho, Roger Grimau ha donat bastants minuts a Jokubaitis i Joel Parra, dos jugadors que han mostrat un gran rendiment defensiu durant tota la temporada, i el resultat ha estat més que satisfactori, ja que el conjunt blaugrana no ha patit en cap moment.

De fet, el darrer quart ha estat un veritable tràmit. A les graderies encara hi havia certa il·lusió amb una possible remuntada, però era racionalment impossible. Tant és així que la semifinal s'ha acabat resolent amb un 108-76 que no ha deixat cap mena de discussió. Els barcelonins són a la gran final amb un cop d'autoritat que augura un Clàssic de cinc estrelles.