Cinc dies més tard de veure's les cares al Nou Congost, el Barça i el Manresa s'han tornat a mesurar. Ho han fet al Martn Carpena de Màlaga, en un duel emmarcat en els quarts de final de la Copa del Rei. A la capital del Bages van manar els blaugrana (87-77), i en aquesta ocasió han tornat a imposar-se (102-91). Això sí, el duel, marcat pel gran nivell que han exhibit ambdós equips, ha estat igualat fins al darrer quart. Finalment, però, els barcelonins s'han classificat per a les semifinals d'una Copa que ha començat amb la paraula emoció per bandera. Els culers buscaran l'anhelada final aquest dissabte a partir de les 21:00 hores.

Intensitat i lleuger avantatge blaugrana

Els primers minuts d'aquest interessant derbi català han tingut molt ritme anotador. Els dos equips buscaven atacs ràpids i les defenses no estaven brillant en excés. Això ha propiciat un intercanvi de triples i esmaixades en el qual el Manresa s'ha sentit molt còmode, fins al punt que, amb un 9-15 en el marcador, han obligat Roger Grimau a cridar el primer temps mort del duel. El Barça estava patint en defensa i necessitaven una reacció que ha arribat, en certa manera, a través d'un encertat Jabari Parker que ha sabut anul·lar el quatre de cinc en triples dels manresans per acabar el primer quart només un punt per sota (22-23).

Després del primer temps del partit, el ritme del duel no ha baixat. La intensitat seguia molt present a la pista, però qui ha sabut marxar lleugerament en el marcador ha estat el Barça. Aprofitant l'impuls que els ha donat Parker, Willy Hernangómez s'ha apoderat de la pintura, mentre que Jokubaitis i Laprovittola han estat grans solucions des del perímetre. Les individualitats d'aquests quatre jugadors han estat suficients per imposar-se de forma momentània al Manresa i acabar la primera part amb un avantatge de set punts (50-43).

El Barça regna en la bogeria

Ara bé, després del pas pels vestidors el partit ha canviat per complet. A la Copa del Rei mai es pot donar ningú per mort i el Manresa ho ha demostrat. Els homes de Pedro Martínez han saltat al parquet del Pavelló Martín Carpena de Màlaga determinats per igualar el matx. I en menys de 3 minuts, després d'una ratxa impecable, ja ho havien aconseguit. Els set punts de diferència dels que gaudia el Barça ja no existien i començava un partit nou.

Però lluny d'espantar-se, el Barça ha decidit conviure amb la bogeria que proposava el Manresa i, gràcies a l'entrada de Joel Parra i Jokubaitis, que han aportat més concentració i domini físic, han apagat l'ímpetu dels del Bages. Amb tot, el tercer quart ha acabat amb un 74-71 que deixava moltes emocions per als darrers 10 minuts.

I l'últim quart del partit ha tingut de tot: intensitat defensiva, triples, polèmiques arbitrals... però, finalment, qui s'ha acabat imposant ha estat el Barça, que ha assegurat el triomf arran d'unes positives possessions ofensives, que han deixat sense oxigen el Manresa. Un triomf treballat que cita els barcelonins a unes semifinals que es disputaran dissabte a partir de les 21:00 hores.