El Barça femení aconsegueix una victòria molt treballada contra l'SK Brann Kvinner a l'anada dels quarts de final de la Women's Champions League (1-2). Les blaugrana han dominat i han estat molt millors, però no han pogut golejar les noruegues encara que ho haguessin merescut. Els gols de Caroline Graham Hansen i Salma Paralluelo han donat l'avantatge culer, que la setmana vinent ha de certificar el passi a les semifinals a l'Estadi Johan Cruyff.

Sorprenent empat del Barça a Noruega

El Barça ha apostat per l'equip de gala, encara amb les recent recuperades Alexia Putellas i Fridolina Rolfö a la banqueta. L'entrenador Jonatan Giráldez no ha dubtat i l'equip blaugrana tampoc ho ha fet. Inici amb molt ritme culer i moltes ocasions per començar. Les noruegues, totalment tancades al voltant de la seva àrea i defensant-se com podien.

Aitana Bonmatí Brann Barça femenino / Foto: EFE
Aitana Bonmatí jugant contra el Brann / Foto: EFE

I després d'una ocasió molt clara de Patri Guijarro i dels atacs constants blaugrana, Graham Hansen ha fet el primer gol culer després d'un córner al minut 9 i amb un xut centrat des de dins de l'àrea (0-1). Mala sort per al Brann, que un rebot no ha permès el lluïment de la seva portera. Però és que la noruega Aurora Mikalsen, la defensora de la porteria de l'equip de Bergen, ha començat la seva exhibició particular, evitant a partir d'aquest moment cada ocasió que generava el Barça i sense permetre la golejada culer, amb molts xuts.

I amb el Brann resistint ha arribat l'empat. Contracop de l'equip noruec, amb el Barça mal situat i massa lent en la recuperació, ha acabat amb la capitana Cecilie Kvamme anotant des de dins de l'àrea petita culer (1-1), i posant-se les mans al cap sense creure-s'ho, igual que la resta de l'Åsane Arena. El Brann havia empatat de manera sorprenent pocs minuts abans del descans, però el Barça hauria pogut fer el segon gol si l'última rematada del primer temps, obra d'Irene Paredes després d'una falta assajada, no hagués acabat tocant el travesser de la porteria rival.

Brann celebración gol / Foto: EFE
Les jugadores del Brann celebrant el seu gol contra el Barça / Foto: EFE

La golejada culer contra el Brann

Si a la primera meitat Graham Hansen, Patri Guijarro, Mariona Caldentey, Paralluelo o Aitana Bonamatí haguessin pogut fer un carro de gols, al segon temps han continuat sense eficàcia i massa accelerades. A la represa el Barça ha continuat amb el seu atac constant, encara sent infinitament superior al Brann, però encara sense encert en l'última passada ni en l'últim xut.

I al minut 72, just abans de l'entrada al camp d'Alexia Putellas i Rolfö, Paralluelo ha fet el segon gol culer amb una mitja volta genial i un xut letal amb l'esquerra des de dins de l'àrea (1-2). També han entrat Clàudia Pina, Vicky López i Esmee Brughts per encara donar un extra més al Barça a nivell ofensiu. Però tot i els atacs culers, del domini total del partit i d'un travesser d'Aitana al temps de descompte, no hi han hagut més gols. Al final, treballada victòria del Barça al camp del Brann per encarrilar els quarts de final de la Women's Champions League abans de rebre el Reial Madrid en partit de Liga F.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!