La Lliga Santander és una de les competicions més exigents, no pels rivals, que n'hi ha de bons i de no tan bons, sinó per la regularitat que s'ha de mantenir per aconseguir guanyar aquest torneig. El Barça, per molt que faci mal dir-ho, aquesta temporada no ha mostrat la regularitat que el va portar a guanyar 8 de les 11 últimes Lligues. Dit això, on s'ha deixat la Lliga el Barça?

Mal inici de Lliga

Queda molt lluny la jornada 1, ja fa gairebé 10 mesos, però l'inici del Barça, amb Valverde encara a la banqueta, no va ser gens bo. En les cinc primeres jornades va perdre dos partits, contra l'Athletic i el Granada, i en va empatar un, contra l'Osasuna. Amb els bascos, el gol d'Aduriz de xilena en el minut 89, va xafar l'estrena lliguera dels blaugrana. Contra l'Osasuna, en la tercera jornada, van concedir l'empat en el 80 amb un penal, i contra el Granada, a la cinquena, va perdre 2-0 a casa de l'equip andalús.

7 punts de 15 possibles no és un inici a l'alçada del Barça.

aduriz gol ter stegen barça athletic efe

El Llevant, una ensopegada inesperada

En els següents 10 partits, el còmput lliguer del Barça van ser nou victòries, però una derrota contra el Llevant. Tot i marxar al descans guanyant per 0-1, amb gol de Messi, la tornada de la mitja part va ser desastrosa. No és d'estranyar, llavors, que els granotes els clavessin tres gols en els primers 20 minuts de la segona part.

A aquelles alçades de la temporada ja s'anaven intuint els problemes del Barça fora de casa i com de difícil era aconseguir els tres punts. Un problema que, vist mig any després, encara perdura.

Messi trist llevant barca efe

Tres empats en cinc partits

Seguia la temporada i el Barça, gràcies a la temporada també irregular del Reial Madrid, anava primer en la classificació empatat a punts amb els blancs. La bona ratxa que acumulaven es va trencar en la jornada 17 contra la Reial Societat, amb un empat d'Isak en el minut 62 que no va saber superar. En el següent partit també va empatar, aquest cop contra el Madrid.

Si fem memòria, el Clàssic de la tornada, corresponent a la jornada 10, es va haver d'ajornar per la situació d'incertesa política que s'hi vivia a Barcelona, i es va acabar disputant dos mesos després. Doncs bé, el Barça encara no sap com va sortir viu d'aquell partit, perquè li podria haver caigut un carro i encara va aconseguir evitar els gols.

Leo Messi Sergio Ramos Barca Reial Madrid EFE

Si hi ha alguna cosa que al Barça i als seus aficionats els emprenyi més, és no guanyar contra l'Espanyol. Novament, això és el que va passar només dos jornades després de l'empat contra el Madrid. El Barça guanyava 1-2 però un gol de Wu Lei en el 87 tornava a enfonsar els plans blaugrana i sumava un nou empat en la seva trajectòria de Lliga.

Madrid i València, les derrotes més dures

A finals de gener, el Barça es trobava immers en plena tempesta després de perdre a la semifinal de la Supercopa contra l'Atlètic de Madrid, novament per un gol en els últims minuts, i el canvi d'Ernesto Valverde per Quique Setién. La directiva blaugrana pensava que el canvi seria per a bé, però la primera derrota a la Lliga només va trigar dos partits en arribar. Va ser contra el València en la jornada 21, quan el Barça va perdre 2-0 a Mestalla. Tot i instaurar la possessió que tant es trobava a faltar a can Barça, no va servir de gaire, ja que només es va aconseguir un xut a porteria.

vinicius jr madrid barca EFE

Tot i les victòries de les següents quatre jornades, el Clàssic de la tornada va arribar i es va saldar amb una nova derrota blaugrana. El 2-0 al Santiago Bernabéu deixava els blancs amb una diferència de gols a favor i una situació perillosa que, a dia d'avui, encara lamenta el Barça.

Sevilla i Celta, les dues últimes decepcions

El coronavirus va paralitzar la Lliga i a la classificació, en aquell moment, manava el Barça amb dos punts per sobre del Madrid. La tornada i les presses per acabar la competició han portat a una voràgine de partits en la qual el Barça ha acumulat dos nous empats que li han costat el lideratge de la Lliga Santander. El primer, contra el Sevilla, on no van aconseguir marcar cap gol gràcies al bon plantejament defensiu de l'equip andalús. L'últim, contra el Celta, on el Barça va concedir l'empat en el minut 88 amb un gol de falta de Iago Aspas.

gol celta barca EFE

Tots aquests gols als finals dels partits i aquest descontrol de l'equip ha portat a què el Barça, en 32 jornades, hagi empatat sis partits i n'hagi perdut cinc. Potser té raó Leo Messi i cada vegada costa més guanyar els equips petits, però a l'afició blaugrana no li desapareix el sentiment d'impotència davant d'un equip que només és l'ombra del que un dia, fa pocs anys, va arribar a ser.