En la prèvia d'un dels dies més màgics de l'any hi ha hagut sorpreses i regals d'última hora a l'RCDE Stadium. L'Espanyol ha il·lusionat i ha aconseguit empatar contra un Barça faltat de ritme i de futbol (2-2).

Els uns buscant una reacció i els altres continuar amb el liderat. I el nou Espanyol del Pitu Abelardo ha convençut i ha plantat cara a un Barça sense ànima. El conjunt blanc-i-blau tanca la primera volta sent cuer de la Lliga Santander, però amb motivació, i el Barça patint, però sent colíder.

suarez javi lopez espanyol barça efe

Il·lusió perica

Un Espanyol renovat d'idees a la banqueta ha sabut posar-se el vestit que fins ara poques vegades s'havia vist a Cornellà. Abelardo ha apostat per un equip ple de defenses, amb un esquema clàssic i deixant enrere la tònica que va imposar Pablo Machín. El conjunt blanc-i-blau ha destacat i el Barça ha decebut.

Ernesto Valverde ha apostat pels habituals, amb Messi, Luis Suárez i Piqué tot i els escassos entrenaments. I s'ha notat la falta de ritme. Els blaugrana no tenien idees ofensivament i el trident, completat amb Griezmann, ha trobat a faltar la connexió amb la resta de l'equip.

Amb un Barça novament irregular, sense saber què fer ni amb possessió ni sense, ha vist com un motivat Espanyol, esperonat per la seva afició, ha pogut discutir de tu a tu l'etern rival. I per aquest motiu, per la il·lusió i les ganes, l'Espanyol s'ha avançat al minut 23 gràcies a una centrada de falta precisa de Marc Roca i a una rematada de cap impecable de David López. Neto, el porter del Barça per la lesió de Ter Stegen, només ha pogut fer vista.

de jong david lopez barça espanyol efe

Un marcador just que no ha perillat gaire fins que els grans reis culers han fet acte de presència. Mentrestant, fermesa defensiva de l'Espanyol, que només ha perillat amb dos avisos innocents de Messi i una rematada de Suárez al pal.

L'efecte Arturo Vidal

Però si hi havia falta d'intensitat al Barça, la gran solució a la banqueta només era una: Arturo Vidal. El futbolista que posa més cor que cap del Barça és el xilè i al descans ha estat el canvi escollit per Valverde. Rakitic s'ha quedat sense sortir.

I aquest canvi ha estat definitiu. Un punt més de pressió, de ganes i d'idees d'un Barça renovat. Arturo Vidal ha aportat coratge i l'equip blaugrana s'ha encomanat. Al minut 50 Jordi Alba ha connectat amb Suárez i l'uruguaià no ha perdonat. Empat. I més tard Vidal, que s'ha transformat en Rei Arturo, ha confirmat la remuntada nou minuts després, de cap, i amb assistència d'un omnipresent Suárez.

arturo vidal suarez barça efe

El Barça n'ha tingut prou prement l'accelerador un quart d'hora per canviar el sentit d'un decebedor partit. Després ha patit perquè De Jong, a quinze minuts del final, ha estat expulsat després de veure dues targetes grogues. I en l'últim aler d'un partit que semblava que seria per al Barça, ha acabat amb un gol de Wu Lei, per a l'empat final.

En la prèvia d'un dels dies més màgics de l'any aquesta vegada no ha aparegut el gran mag, però sí s'ha repartit felicitat a Cornellà. Els culers han passat de la decepció a l'alegria i novament a la decepció; i els pericos de la il·lusió al conformisme i novament a la il·lusió. L'Espanyol continua sense guanyar a l'RCDE Stadium a la Lliga i acaba la primera volta sent cuer, i el Barça segueix sent líder, però altra vegada empatat amb el Reial Madrid.