Diversió, patiment i horror. El Barça no podia perdre fins a final de temporada, però perd dos punts a Balaídos després d'empatar contra el Celta de Vigo, i de pas es deixa pel camí mitja Lliga Santander. No han servit per a res els dos gols de Luis Suárez (2-2).

Riqui Puig i Ansu Fati canvien la cara del Barça

Després d'uns dies de patiments, de perdre el liderat i d'encara molts dubtes futbolístics, per fi ha tornat aquell Barça que fa gaudir els culers. I ho ha fet amb l'atreviment obligat de Quique Setién i posant de titular Ansu Fati i Riqui Puig. Però aquesta alegria ha durat menys de l'esperat.

Ha estat sortir al camp amb Riqui Puig i el Barça mostrar-se valent, amb velocitat de combinació i marejant els gallecs. I amb la triple amenaça en atac d'Ansu Fati, Luis Suárez i Messi.

riqui puig araujo celta barca EFE

El Barça ha tornat a ser el Barça que té gana, empenta i no es conforma amb el resultadisme. Al minut 6 ja s'hauria pogut avançar en el marcador, però el travesser ha evitat el gol matiner de Gerard Piqué.

Com ja és normal, quan Messi s'activava i les pilotes passaven pels seus peus, el partit es convertia en un perill constant. I tot buscant el seu gol 700 entre club i selecció, ha arribat la reestrena golejadora de Luis Suárez després de l'aturada pel coronavirus. Amb el Celta posant dos jugadors als pals per evitar el gol de falta de Messi, la genialitat de l'argentí ha estat servir-li una assistència de luxe al seu amic Suárez, que ha rematat a gol des de dins l'àrea petita al minut 20 de joc.

riqui puig suarez celta barca EFE

Un Barça superior ha dominat la primera part a Balaídos. I tot i alguna errada impròpia de Ter Stegen, el porter del Barça s'ha tornat a vestir de salvador per evitar l'empat en més d'una ocasió. Gràcies a l'alemany i al pal, el Celta no ha empatat quan el marcador estava més ajustat.

El Celta espanta

Però tot i que el Barça ha estat molt superior durant la primera meitat i ha fet gaudir els culers després d'unes setmanes d'avorriment, a la segona ha canviat totalment el sentit del partit. El Celta, sense rendir-se i amb la intenció de continuar allunyant-se de les zones de descens, ha empatat als cinc minuts de tornar al camp.

Umtiti, amb el tractor, i la defensa del Barça s'han vist sorpresos per una magnífica assistència a l'espai de Iago Aspas. I després, Piqué no ha pogut evitar la passada de la mort d'Okay a Smolov, que ha rematat a plaer per deixar l'empat a un gol.

rakitic denis suarez barça celta efe

No serveixen ni els gols de Suárez

El Barça no s'ha amagat, ha tornat a imposar ritme en atac, i el premi ha arribat novament gràcies a Luis Suárez. Protegint la pilota, deixant passar l'assistència de Messi i fent una mitja volta increïble per tornar a avançar els blaugrana amb vint minuts encara de joc.

Però el Barça ha tornat a exasperar i Iago Aspas ha provocat un nou malson. Una falta inexistent de Piqué i el xut a pilota aturada del davanter gallec ha acabat dins la porteria blaugrana just abans del minut 90.

El Barça torna a deixar-se punts i regala mitja Lliga al Reial Madrid.