Leo Messi, amb un pòquer, torna a tenyir un partit de blaugrana en el dia de la confirmació de Paulinho Bezerra. El migcampista brasiler torna a veure porteria i contribueix en el 6-1 contra l’Eibar. El Barça, amb rotacions, suma 15 punts en 5 jornades i segueix líder en solitari de Primera Divisió.

Fons d’armari

Sis canvis. Valverde ha revolucionat l’equip per donar descans als titulars i premiar els futbolistes que van remuntar a Getafe. Denis Suárez, enganxat a la banda, i Paulinho, acompanyat per Sergio Busquets i Andrés Iniesta, eren algunes de les cares noves de l’onze inicial. Luis Suárez, Ivan Rakitic i Jordi Alba començaven a la banqueta. Messi, una jornada més, seguia sense descansar.

En el primer dia sense Ousmane Dembélé, els seus companys han volgut enviar-li suport al davanter francès amb una samarreta especial per a l’ocasió: ‘Força Dembélé’. L’equip rebia l’Eibar en un estadi que no ha superat l’obstacle de l’horari i ha acabat presentant una discreta entrada (51.645 espectadors).

Tres dies després de guanyar a Getafe, els futbolistes es tornaven a cordar les botes. I ho han notat en uns primers minuts on l’Eibar ha donat més d’un ensurt. Ter Stegen, pletòric, ha evitat qualsevol sorpresa. Nélson Semedo, més intens i encertat, jugava un altre partit. El lateral ha provocat un penal discutible per avançar el Barça. Messi, des dels onze metres, no ha fallat. 1-0.

Paulinho i Denis (segona part)

El gol no ha servit per a que els de Valverde es retrobessin amb ells mateixos, avui sense aquella pressió característica en atac. L’absència de Luis Suárez, clau per entendre les poques referències en atac. L’equip estava desorientat i l’Eibar ha començat a créixer, tant en possessió com en atreviment. El Barça es defensava com podia, fins que Paulinho, una altra vegada, ha tornat a canviar el guió amb un gol.

Un córner de Denis ha acabat amb una pilota penjada al punt de penal. Allà, entre molts jugadors de color verd, s’ha aixecat el migcampista brasiler per rematar fort i de cap al fons de la xarxa. Impossible per a Dimitrovic. Segon gol en dos partits. Segona exhibició de potència física perquè el Camp Nou coregi el seu nom.

A la segona part, Denis Suárez també ha volgut repetir la quota de protagonisme que va tenir a Madrid. El gallec ha aprofitat un refús després d’un xut de Messi per fer el 3-0. El Barça tenia el partit i els tres punts a la butxaca.

Sempre Messi

Messi és el Barça. L’Eibar, a través de Sergi Enrich, havia aconseguit retallar distàncies abans que el ‘10’ blaugrana desfermés una tempesta de futbol i gols. En només dos minuts, el davanter argentí ha destrossat el marcador, acabant amb les esperances dels guipuscoans.

Una passada a la xarxa des de la frontal de l’àrea i un xut creuat després d’una assistència de Paulinho, amb qui ha evidenciat bona química. Dues jugades i un denominador comú: el gol. 5-1. I quan ja semblava tot vist per sentència, Messi ha tancat la golejada al minut 87 empenyent la pilota des de la frontal de l'àrea petita. 6-1. Quatre gols per destacar-se com a pitxitxi de Primera amb nou dianes en cinc partits. Números que evoquen records de temporades passades.

Valverde ha aprofitat el tram final per seguir dosificant esforços. Iniesta i Busquets s’han estalviat uns minuts i han guanyat dues ovacions. El Barça segueix alimentant el cercle virtuós que va iniciar després de la Supercopa i torna a traslladar la pressió al Madrid, que afronta el partit contra el Betis a set punts.