La millor notícia per al Barça és que aquest 2020 ja acaba. El club blaugrana ha tornat a deixar-se dos punts després d'empatar contra l'Eibar (1-1) i espera que el 2021 suposi un canvi radical. Només una dada, els bascos no havien empatat mai al Camp Nou.

Dembélé ha estat un revulsiu, però no ha estat suficient en l'últim partit de l'any. Els de Ronald Koeman tenien l'opció de situar-se en posicions de Champions si guanyaven, però han fallat contra un rival que arribava en un moment delicat. Leo Messi ho ha estat veient tot des de la graderia i es confirma que el seu paper és més necessari que mai.

Els errors de Braithwaite

Una primera part per esborrar per a Martin Braithwaite. El danès ha tornat a confirmar amb la seva titularitat d'aquest dimarts que pot ser important amb Ronald Koeman, però els seus errors el podrien penalitzar. El '9', davant de Griezmann, ha assumit la responsabilitat de xutar el penal que li havien fet a Araújo, però la pilota no ha anat ni entre els tres pals. Pèssima finalització.

Braithwaite Barça Eibar EFE

Braithwaite, durant el partit / EFE

Braithwaite volia treure's el mal sabor de boca d'haver fallat una pena màxima i pocs minuts després ha marcat. L'ex del Leganés ha obert la llauna després d'una bona rematada, però el VAR ha anul·lat la diana per un fora de joc clar, però molt just.

No ha estat una bona primera part per al Barça que ha tingut un ritme baix i amb un Koeman que ha repetit sistema amb tres defenses i dos carrilers. No obstant això, l'efecte Valladolid no ha estat el mateix. Precisament en el dia d'avui, cap dels tres centrals ha tingut un bon rendiment i han protagonitzat diversos errors imperdonables.

El més greu ha estat d'Araújo que ha estat aprofitat per Kike García. El davanter de l'Eibar ha avançat als seus en el lluminós i el Barça havia de remar a contracorrent per capgirar la situació.

Sota la mirada de Messi

Tot això sota la mirada de Leo Messi, que ha arribat a temps i ha pogut veure el duel des de la graderia. Recordem que l'argentí, segons la versió oficial, té unes molèsties al turmell que li han impossibilitat jugar contra els bascos. Aquest fet no ha de preocupar al barcelonisme i per al pròxim partit es podrà comptar amb el capità culer, que recentment ha trencat el seu silenci.

Leo Messi Ansu Fati Camp Nou Barca EFE

Messi i Ansu se saluden / EFE

Un altre dels noms de la nit ha estat el d'Ousmane Dembélé. El francès ha tornat després de superar els seus problemes als isquiotibials i ha revolucionat el partit. L'ex del Dortmund ha fet el gol que ha suposat l'empat amb una gran jugada en atac.

Antoine Griezmann, titular, i Philippe Coutinho, que ha entrat per ell, han tornat a desesperar. Una vegada més, francès i brasiler no han estat transcendentals en el joc culer. Per si no n'hi havia prou, Coutinho ha marxat del camp lesionat. El Barça ha tingut l'opció de fer el segon, però la pilota no ha volgut tornar a entrar. Els blaugrana segueixen complicant-se la vida a la Lliga en aquesta temporada de transició.

Imatge principal: Dembélé celebra el gol del Barça / EFE