La dura derrota d'Espanya contra Escòcia (2-0) en la segona jornada de la fase de classificació per a l'Eurocopa d'Alemanya 2024 n'ha deixat molts d'assenyalats. Luis de la Fuente va decidir donar l'alternativa als que no van jugar contra Noruega, fer proves, introduint un total de 8 canvis. I l'experiment va ser un desastre, un equip desconjuntat que va fer aigües davant d'un rival inferior. El daltabaix va ser col·lectiu, però també va deixar marcats a alguns jugadors que van estar molt per sota del seu nivell habitual. Dani Carvajal va ser el més evident, però també van desentonar Pedro Porro, Yéremi Pino i Íñigo Martínez.

I les casualitats del destí han volgut que just un dia després del desastre s'hagi confirmat que Íñigo Martínez ja té tancat un acord amb el Barça, una notícia que fa setmanes que es deia i que aquest dimecres ha reafirmat el periodista Gerard Romero a través del seu canal de Twitch, Jijantes.

Iñigo Martínez celebrant un gol amb el Athletic Club / Foto: EFE
Iñigo Martínez, celebrant un gol amb l'Athletic Club / Foto: EFE

Íñigo Martínez vol sortir de l'Athletic Club

Fa més d'un any que el nom d'Íñigo Martínez està en l'òrbita del Barça. El central, que ja va estar a prop de ser blaugrana quan encara militava en la Reial Societat, acaba contracte el 30 de juny del 2023, la qual cosa va portar el Barça a intentar fitxar-lo l'estiu passat, a un cost baix. L'Athletic Club, tanmateix, es va negar a negociar, convençut que acabaria aconseguint que Íñigo Martínez firmés la renovació.

Van anar passant les setmanes, però, i Íñigo Martínez va continuar sense renovar. Després de tota una vida esportiva al País Basc, el central vol viure en una altra ciutat, provar altres clubs. La primera opció era fitxar per algun club de la Premier League, però la possibilitat de jugar en el Barça li ha acabat per convèncer.

Iñigo Martinez Athletic / Foto: Europa Press
Iñigo Martinez, en un escalfament de l'Athletic Club / Foto: Europa Press

La massa salarial, principal preocupació

El gran problema és la massa salarial del Barça. En incomplir el Fair Play financer en aquests moments no es poden inscriure nous jugadors com li ha passat amb Gavi o amb el nou contracte d'Araujo. Íñigo Martínez, com li va passar l'any passat a Azpilicueta, tem ser tot l'estiu sense poder inscriure's. Per això s'ha demorat tant l'anunci oficiós de l'acord. Finalment, el Barça ha convençut el central, li ha donat garanties que podrà ser inscrit, la qual cosa ha portat Íñigo a acceptar definitivament l'acord.

El que únic que espera el Barça és que el central mostri la imatge de l'Athletlic Club, la d'un defensa sobri i amb un tracte excel·lent de la pilota. La imatge d'Escòcia no va agradar, un rendiment preocupant que, per sort, no fa pinta que vagi a ser l'habitual.