La celebració per la 27a Lliga del Barça ha viscut un nou episodi. Després l'eufòrica celebració a Cornellà, la multitudinària rua pels carrers de Barcelona i el sopar que van protagonitzar els futbolistes el passat dijous, ha arribat el torn del Camp Nou. El feu blaugrana, omplert de 88.049 goles entregades i amb ganes de cantar, ha rebut per primer cop els seus campions amb un ambient alegre i festiu.

Ara bé, el resultat no ha estat l'esperat. Perquè el Barça, atipat de celebracions i homenatges, no ha estat capaç de superar una Reial Societat que, amb els gols de Mikel Merino i Sorloth, s'ha endut la victòria d'un Camp Nou que no ha parat de celebrar abans, durant i després del partit. És llei de vida: abans de tornar a celebrar, cal superar la ressaca. I la dels blaugrana ha estat de les més dolces.

Gol de Mikel Merino i insistència blaugrana

L'inici de partit ha estat abrupte per al Barça. L'escalf de les graderies, que tenia moltes ganes de celebrar el títol de Lliga amb els seus jugadors, s'ha contrarestat amb una actitud poc intensa de part dels jugadors blaugrana, que han encaixat el primer gol del partit al minut cinc, quan Mikel Merino ha aprofitat una errada de Kounde en sortida de pilota per batre Ter Stegen sense gairebé oposició.

Alexander Sorloth y Jules Jounde disputando una pelota / Foto: EFE
Alexander Sorloth superant Kounde en carrera / Foto: EFE

El dur cop rebut en els primers instants del duel, ha desparat de cop els homes de Xavi Hernández. Encoratjats per una afició que es negava a baixar del núvol de la festa i la gresca, han començat a posar la por al cos a Álex Remiro, inclinant el camp cap a la porteria txuri urdin. Primer, al minut 15, amb una ocasió clara de Dembélé, que no ha sabut aprofitar una gran centrada al segon pal de Lewandowski; tot seguit, amb un xut de Kessie; i posteriorment, al minut 27, amb un error impropi del '9' blaugrana, que no ha trobat la manera de rematar una pilota al segon pal, quan el porter basc ja estava superat.

Però malgrat aquesta allau d'ocasions, el Barça no ha trobat el gol i la Reial Societat ha tornat a agafar aire. Els homes d'Imanol Alguacil s'han reordenat i han pausat el partit. Els blaugrana han caigut en la seva trampa i el partit ha marxat al descans amb un 0-1 que prometia emocions de cara al segon tram de partit.

Sorloth sentencia al contraatac

Tot i que Xavi Herández ha donat entrada a Marcos Alonso per un assenyalat Kounde al descans, el rumb del matx no ha virat: el Barça tenia la pilota i la Reial Societat esperava el seu moment. I aquest ha arribat al minut 27 de la segona part, quan Sorloth ha vist porteria aprofitant un contracop que ha desprotegit per complet Ter Stegen.

L'alemany rebia el seu quinzè gol encaixat de la temporada i la Reial Societat tenia a tocar tres punts d'or per a la seva lluita cap a la classificació per a la Champions League de la temporada vinent. I finalment els ha aconseguit, però no sense patiment, ja que ha hagut d'aguantar cinc minuts de temps afegit en els quals el Barça ha arribat a creure en la remuntada gràcies a un gol de Lewandowski al minut 90. Però aquesta no ha arribat i el conjunt culer no ha sumat cap punt.