Budapest, Göteborg, Torí i ara Eindhoven. El Barça femení arriba a la seva quarta final de la Women's Champions League en cinc anys. Les blaugrana s'han classificat per a la final després d'empatar contra el Chelsea a la tornada de les semifinals al Camp Nou (1-1). Caroline Graham Hansen ha estat la golejadora culer i Alexia Putellas encara no ha pogut tornar a jugar després de gairebé deu mesos de baixa. I la final serà contra l'Arsenal o el Wolfsburg, els altres dos semifinalistes.

El Barça no troba el gol

El Barça ha començat patint perquè el Chelsea ha començat pressionant i amb les seves jugadores a l'atac. Però tot i aquesta primera embranzida de les angleses, les catalanes han sabut situar-se a lloc i anar a la seva. De mica en mica, la possessió ha canviat de bàndol i les culers han dominat el partit. Bona pressió del Barça i mesurant molt bé en cada ocasió. I després han arribat les primeres ocasions blaugrana per la inèrcia.

Aitana Bonmatí conduciendo el balón durante el Barça - Chelsea / Foto: EFE
Aitana Bonmatí conduint la pilota / Foto: EFE

Asisat Oshoala i Mariona Caldentey, novetats com a titulars a la Champions, han fet les primeres advertències des de la banda esquerra. Però quan la golejadora del partit d'anada, Caroline Graham Hansen, s'ha activat, el partit ha canviat. I al minut 8, gol de l'extrem noruega del Barça, però anul·lat per unes mans.

El Barça, molt millor sobre la gespa, ha estat qui ha portat el ritme. Oshoala, Aitana Bonmatí i Mariona han generat ocasions molt clares. Però encara que el gol s'apropava, no acabava d'arribar. I quan el Chelsea ha agafat el domini del partit a l'equador de la primera part, ha estat estèril perquè no passava del seu camp. Sam Kerr, la gran estrella de les angleses, totalment desapareguda. I el Barça no tenia gens de pressa. Amb el marcador global a favor i veient com més d'hora que tard el gol acabaria arribant.

Keira Walsh luchando por un balón durante el Barça - Chelsea / Foto: EFE
Keira Walsh jugant contra el Chelsea / Foto: EFE

Els gols per empatar al Camp Nou

La tònica ha tornat a repetir-se al segon temps. Atac del Chelsea en els primers minuts i defensa culer. Però les ocasions han seguit sent del Barça, ja que Rolfö i Graham Hansen han tingut oportunitats per avançar les blaugrana. I Ingrid Engen i Salma Paralluelo han entrat per part culer per trobar el tan desitjat gol de la tranquil·litat.

I havia de ser Graham Hansen, la més insistent, qui ha completat un contracop perfecte del Barça al minut 63 enviant la pilota al fons de la xarxa. El primer gol culer ha fet esclatar les 72.262 espectadores presents al Camp Nou. Però Guro Reiten ha empatat al minut 67, sense deixar els culers celebrar el seu gol. I aleshores han entrat al camp Crnogorčević i Geyse Ferreira. Igual que el Chelsea, que ha fet moviments ofensius.

Graham Hansen celebrando su gol en el Camp Nou ante el Chelsea / Foto: EFE
Caroline Graham Hansen celebrant el seu gol contra el Chelsea / Foto: EFE

Al Barça li ha costat molt i ha acabat patint, però l'empat ha donat una nova final de Champions a les culers. Quarta final en cinc anys i nova oportunitat per aixecar la segona Women's Champions League de la història blaugrana contra l'Arsenal o el Wolfsburg.