El Barça ha perdut la final de la Champions League de futbol sala davant un Sporting de Lisboa que ha aprofitat els errors blaugrana. Després d'una gran primera part, els culers han baixat la intensitat i els portuguesos han anat de menys a més fins a imposar-se i escriure el guió més cruel per als d'Andreu Plaza.

El guió més cruel

Els catalans defensaven el títol de campió i no han pogut repetir la gesta aquest 2021. L'Sporting suma la seva segona Champions de la seva història mentre que els blaugrana hauran d'esperar el pròxim any per augmentar el seu palmarès.

Després de ser els campions en l'edició anterior, celebrada al Palau Blaugrana, els catalans arribaven a Zadar (Croàcia) amb l'objectiu d'imposar-se als seus rivals. El Barça ha demostrat qualitat aquests dies, però no ha acabat de sentenciar quan gaudien d'un 2-0 a favor. L'Sporting era un dels grans favorits de l'edició i més després de deixar fora a Movistar Inter.

Els d'Andreu Plaza han sortit a la final endollats, conscients de la importància del moment, i han volgut fer mal com més aviat millor. Marcenio ha obert la llauna al primer minut i els minuts següents, joc culer per demostrar a Europa del que són capaços.

La defensa portuguesa ha estat feble, però en canvi, l'atac era perillós. Els catalans havien de tenir en compte no deixar molts espais darrere per evitar els contraatacs. Dídac s'ha mostrat fiable sota els pals i ho ha allunyat tot en el primer temps.

Els culers no podien comptar amb una de les seves estrelles com és Sergio Lozano, que segueix lesionat, però homes importants com Ferrao, Dyego, Esquerdinha i Adolfo han crescut sobre la pista. Però qui ha fet el segon ha estat Ximbinha just abans del descans.

Errors defensius

Un resultat còmode, però que advertia els blaugrana, que no es podien confiar. La distància era mínima i un gol de l'Sporting els posava dins de la final. Els minuts avançaven i el 2-0 es mantenia en el marcador fins que un error defensiu ha provocat la diana de Zicky.

A partir d'aquí, començava un nou partit. D'un possible 3-0 es passava al 2-1, que ha desestabilitzat per complet els catalans. Amb la incertesa d'un empat, els portuguesos han augmentat la intensitat i els culers s'han anat adormint. Un nou desajust darrere ha suposat el gol d'Erick. 2-2 i Plaza demanant calma als seus jugadors.

El Barça no ha sabut trobar la tranquil·litat en els moments més complicats i ha encaixat un nou gol, el del 2-3. El capità Matos ha marcat després d'un nou error defensant una falta. El desastre es consumia a Cròacia i els blaugrana necessitaven un miracle per capgirar aquest resultat.

Andreu Plaza ha posat el porter-jugador i en la segona jugada, Ferrao ha perdut l'esfèric i Varela ha fet el quart. Si les coses estaven difícils, amb el 2-4 i tres minuts per al final, era gairebé impossible. La reacció ha estat pràcticament immediata i Ferrao s'ha redimit del seu error amb el 3-4. El Barça s'ha quedat sense temps i l'Sporting és el nou campió d'Europa.

Imatge principal: Dyego durant la final / FCB