El Barça cau amb estrèpit al Pireu (92-58) i l'Olympiacos envia la sèrie a decidir-se al Palau Blaugrana el pròxim dimecres 8 de maig. El combinat grec s'ha venjat dels blaugrana en un quart partit negre per als culers i tot es decidirà a Barcelona en un cinquè partit definitiu.

Inici prometedor culer

Després de la polèmica victòria del Barça en el tercer partit (80-82), el Pavelló de la Pau i l'Amistat poca justícia li faria al seu nom. El feu hel·lè ha acollit el conjunt blaugrana amb un ambient completament hostil que no apaivagarien els de Roger Grimau amb un inici prometedor.

L'Olympiacos arrencaria el partit cercant el llistó dels àrbitres, explorant el contacte i tractant d'imposar el seu físic superior. Qui ho faria amb escreix seria un Moustapha Fall desfermat en el primer quart. El francès s'adjudicaria 12 punts, 3 rebots i un 15 de valoració en un primer temps en què el Barça, tot i exhaurir els primers 10 minuts en 1/4 en triples, acabaria en +2 (21-23).

Un segon quart crític deixa el Barça de baixada i sense frens

Les sensacions culers a la conclusió del primer quart al Pireu serien bones, però la concentració desapareixeria en un segon quart crític que deixaria el Barça de baixada i sense frens. Ras i curt, la primera anotació blaugrana arribaria de mans de Jabari Parker al cap de 5 minuts.

Aleshores, l'Olympiacos ja duia un demolidor parcial de 17-0 amb el segell personal d'un Shaquielle McKissic que ha fet el que ha volgut. Esmaixant al contracop, rebotejant tot i no ser dels grans i, inclús, prodigant-se des de la línia dels 6,75 metres davant les permissions blaugranes. En resum, el de Seattle ha sumat 11 punts, 5 rebots i 16 de valoració en un segon quart que només tingut un color. El parcial màxim ha estat de 24-3 i, al descans, l'electrònic reflectia un estrepitós 53-37.

L'Olympiacos no aixeca el peu de l'accelerador

El descans podria significar un canvi de dinàmica, però Williams-Goss Canaan s'han encarregat d'aclarir que així no seria. En un minut, dos triples. El Barça ha estat extremadament tou en els rebots, sobretot ofensius, imposant-se l'Olympiacos en aquest aspecte en especial, però guanyant d'igual manera en tots els barems de l'enfrontament.

L'Olympiacos no ha aixecat el peu de l'accelerador en cap moment. I no ho ha fet precisament perquè veiés el Barça capaç de remuntar, sinó que, més aviat, han fet pagar la festa als culers d'un tercer partit en què el combinat hel·lè va sortir molt contrariat amb les decisions arbitrals.

La sèrie torna al Palau

Ni l'Olympiacos tenia previst relaxar-se ni Georgios Bartzokas el permetria fer-ho. Amb més de 30 punts per sobre en el marcador, el tècnic grec tornaria a posar en pista a jugadors com Alec Peters. Finalment, L'Olympiacos ha superat la barrera dels 90 punts, fent que els blaugrana s'hagin de remuntar a la seva història per trobar una derrota tan escandalosa. Com a punts positius, si és que se'n pot treure algun, és que l'equip hel·lè ha perdut per lesió Giannoulis Larentzakis i mai en tota la història de l'Eurolliga un equip ha guanyat un cinquè partit fora de casa. Ara, a passar pàgina ràpidament i a seguir fent valer aquesta estadística.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!
La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.