El Barça juga a una altra Lliga. Els blaugrana estan demostrant en aquesta temporada que estan a un nivell superior als seus rivals i per si quedava algun dubte, aquest dissabte van sentenciar el campionat amb un triomf davant el seu màxim perseguidor, l'Atlètic de Madrid.

Ser campions és qüestió de temps

Suárez i Messi es van encarregar de sumar uns nous tres punts amb dos gols en un minut i ara han ampliat la diferència amb els del Cholo a 11 punts. El Reial Madrid segueix la cursa, però des de molt lluny, a 13 punts i sense aspiracions a aixecar cap títol.

Leo Messi Barca Atletic EFE

És qüestió de temps que es produeixi, però aquesta Lliga està ben lligada pel Barça a no ser que hi hagi un desastre. Resten set jornades perquè finalitzi la temporada i quan podria ser el dia que els homes de Valverde siguin campions? Es parlen de tres dates: 20 d'abril, 23 d'abril i 27 d'abril.

El més romàntic seria proclamar-se campió per Sant Jordi. El Barça podria escriure en les pàgines d'or del futbol modern en un dia tan especial per a Catalunya si guanya els pròxims tres compromisos (Osca, Reial Societat i Alabès) i l'Atlètic perd o empata en un d'aquests tres.

Seria la vuitena de les últimes onze Lligues

Els blaugrana també serien campions si guanyen dos dels tres següents partits, si l'Atlètic guanya només un dels tres pròxims i si el Madrid no aconsegueix sumar els tres punts en almenys un partit. En la memòria recent dels culers hi ha aquell 2-3 en el Bernabéu amb un gol de Messi en l'últim minut que es va produir el 23 d'abril de 2017.

malcom coutinho vila real barça efe

La data més matinera seria el 20 d'abril contra la Reial Societat al Camp Nou si els de Valverde guanyen els pròxims dos partits, l'Atlètic no guanya cap d'aquests i el Madrid empata almenys un. Un altre supòsit seria si els catalans triomfen en el pròxim partit i empaten el següent, l'Atlètic perd els dos i el Madrid empata o surt derrotat en aquests dos.

L'última data, però no la definitiva, és el 27 d'abril. El Barça seria campió si guanya els quatre partits següents o els tres següents i empata un. En definitiva, els blaugrana estan marcant una època i si aixequen aquesta Lliga, la 26a pel club, suposarà la vuitena de les últimes onze. I en part gràcies a Leo Messi. L'argentí sumarà la seva desena Lliga com a culer i es convertirà amb el futbolista del Barça amb més títols en aquest torneig.