El Barça demostra que té l'ambició de guanyar i que cada punt és imprescindible per guanyar una nova Lliga. Aquesta vegada, contra el gran rival, s'ha insistit i finalment s'ha guanyat l'Atlètic de Madrid (2-0). Els gols de Luis Suárez i de Leo Messi en els últims deu minuts apropen cada vegada més el primer títol.

Ganes de Lliga

Onze de gala per al Barça contra un Atlètic de Madrid que tampoc s'ha reservat res. Qualitat i automatismes per als blaugrana; i agressivitat i lluita per als matalassers. Ningú s'ha volgut perdre la gran cita de la Lliga, amb el títol en joc entre el primer i el segon classificat.

Però si des de les grades del Camp Nou fa temps que es reivindiquen llibertats socials, des de la gespa es reivindica futbol. El Barça d'Ernesto Valverde no és regular, però sí juga bé quan Messi ho vol, i encara més quan l'equip l'acompanya. Aquesta vegada, tot i perdre la possessió en els primers quinze minuts, s'ha demostrat una ambició de títols que fa anys que aquest equip ensenya que té.

Suarez barça efe

Amb Messi com a director d'orquestra, l'equip ha jugat com ell volia. Es movia des de la banda dreta a la zona de mitjos i arribant cap a la zona de Coutinho, a l'extrem oposat. Comandant el futbol blaugrana, però sent acompanyat per un Luis Suárez que s'ha mostrat treballador i un Coutinho consolidant-se a l'onze titular abans del retorn de Dembélé.

Una expulsió

El Barça ha tingut les millors ocasions, però un incommensurable Oblak o el mateix pal en una jugada de Jordi Alba han esvaït les alegries dels culers. El conjunt de Valverde ha anat portant el partit allà on volia, amb el control i la possessió, fins que el polèmic Diego Costa ha perdut els papers.

El partit ha canviat de manera radical quan el davanter matalasser ha estat expulsat just abans de la mitja hora de partit. Moment en què s'ha encarat amb l'àrbitre, que no ha perdonat els seus insults i ha acabat al carrer.

Diego Costa Gil Manzano Barca Atletic EFE

I si la pilota era blaugrana, des d'aleshores el panorama s'ha convertit en un monòleg del Barça. I l'Atlètic, que ja feia estona que perdia temps, s'ha acabat de tancar al voltant de la seva àrea. El Cholo Simeone ha optat per la seva naturalesa conservadora, per no arriscar i deixar el partit obert fins al final per poder sorprendre en una jugada aïllada.

Pensant en la Champions

I mica en mica el Barça s'ha anat enrabiant. La pilota no serveix per a res si no va acompanyat dels gols. I menys si vol sentenciar la Lliga contra el màxim rival. Xutar a porteria i marcar és la fórmula de l'èxit. Veient que l'Atlètic només s'amagava, han arribat els riscos. Valverde ha apostat per Malcom i Aleñá per aportar profunditat. I n'han aconseguit, però encara no el gol.

Fins que al minut 85 ha canviat el discurs. Luis Suárez, el futbolista que s'ha acostumat a arreglar els partits, s'ha inventat un gran xut des de la frontal de l'àrea que ha tocat el pal i ha acabat al fons de la porteria. El mur d'Oblak, que semblava inexpugnable després de la seva exhibició aquesta nit al Camp Nou, s'ha esquerdat. I aprofitant l'esquerda, el Barça s'ha posat en mode Champions i un minut després Messi ha resolt amb el segon gol al contracop. Amb la fortuna dels rebots ha entrat dins l'àrea amb la pilota controlada i ha resolt amb delicadesa.

Messi Rodri Barca Atletic EFE

L'equip culer segueix sumant i distancia l'Atlètic a 11 punts. El Camp Nou ja canta el clàssic "campions, campions". I si el Barça no falla, la Lliga es podria celebrar al Camp Nou el proper 27 d'abril contra el Llevant.