El Barça torna a ser el campió de la Copa de la Rei. Els blaugrana han derrotat el Reial Madrid (93-94) després de remuntar el partit, tenir un tercer quart nefast i anar a la pròrroga. El Clàssic no ha defraudat a ningú i ha estat un autèntic partidàs que no s’ha decidit fins al final. L’entitat catalana aixeca el primer títol de la temporada i certifica la seva 25ª Copa.

La final ha estat vibrant i polèmica. El Barça continua fent història amb la seva segona Copa del Rei consecutiva i sembla que té pressa la mesura al Reial Madrid, ja que la temporada passada els van derrotar per 92-90. Un dels artífexs dels èxits ha estat Pesic que ha revolucionat aquest equip.

Barca basquet Madrid Copa Rei EFE

El Barça segueix fent història

En l'última dècada només hi ha hagut dos campions: Barça i Madrid. Blancs i culers s'han repartit cinc títols per a cadascú i han fet impossible que cap altre equip pogués fer-li competència. Tot i el triomf blaugrana, el Madrid continua sent l'entitat amb més Copes del Rei, amb un total de 27.

El Clàssic es presentava igualadíssim i s’ha pogut comprovar des del minut 1. Cap dels dos conjunts ha sortit adormit i l’inici del matx ha estat vibrant. Tomic, Claver i Heurtel han donat els primers punts per als blaugrana i en l’altra banda estava Campazzo, que tenia el canell fi, i ha anotat des de la línia de tres.

Gran inici del Barça que després el Madrid ha neutralitzat

S’ha notat un gran nivell de joc, però també ha estat palès cert respecte mutu. Ambdós no prenien molts riscos, però en el segon quart hi ha hagut un jugador que ha desestabilitzat el Barça. L’entrada de Llull ha revolucionat el partit i ha provocat que els de Laso fossin superiors. Pesic ho havia de neutralitzar i ha pogut fer-ho just abans del descans (35-35).

Llull Barca Madrid Copa Rei EFE

El tercer quart només ha tingut un color. El Madrid ha estat l’únic equip sobre la pista i és que els blancs han anul·lat per complet el Barça. Randolph, Rudy i Campazzo han sentenciat des del triple i han deixat un marcador de 60-46 al final del tercer quart. Els de Pesic han fallat el que no està escrit i la remuntada es presentava complicada.

L’últim quart del partit ha estat espectacular. El Barça ha remuntat 15 punts i ha deixat la final completament oberta. Una de les principals figures ha estat Heurtel que ha estat impressionant. Final d'infart en què podia passar qualsevol cosa i Llull ha forçat la pròrroga en l'últim segon.

Pesic Barca Madrid Copa Rei EFE

Pròrroga i final de bogeria

La pròrroga ha estat oberta fins al final. L'actuació dels àrbitres ha estat molt discutida en els últims minuts i no han xiulat una falta de Randolph a Singleton i després, amb els temps finalitzat, tap il·legal que li han fet a Tomic i han sumat dos punts al Barça. Els col·legiats han donat 1 segon per al Madrid i Llull gairebé fa cistella des del mig del camp. L'alegria és per al Barça.