A les 12 del migdia, contra el Betis i en un Benito Villamarín ple, el Barça ha desaprofitat una oportunitat d’or per posar-se líder de la Primera Divisió. Els blaugrana s'han despertat tard i quan ho han fet ja estaven perdent i el marge de reacció era molt estret. Luis Suárez ha rascat un punt a les acaballes tot i les errades arbitrals.

Luis Enrique revolucionava l’onze inicial pensant en la sèrie de partits que esperen a l’equip en el mes de febrer. Tres canvis en defensa i dos al mig del camp respecte a la tornada dels quarts de la Copa del Rei. Aleix Vidal, Jeremy Mathieu, Lucas Digne, Ivan Rakitic i Arda Turan eren les cares noves. El trident, inamovible.

Els canvis han condicionat un Barça que ha sortit endormiscat. Sense fluïdesa a la sortida de pilota, la defensa patia davant un Betis que fiava el partit a no encaixar cap gol i sortir al contracop. El pla de Victor Sánchez del Amo, entrenador dels andalusos, ha donat resultats. Amb cinc defenses i dos davanters, el Betis ha aprofitat les errades de Digne i Vidal per posar a prova Ter Stegen.

El Barça era incapaç de reaccionar. Ni futbol ni intensitat. L’equip transmetia una apatia impròpia de l’oportunitat. Leo Messi ha decidit abandonar la banda per generar més joc per dins i ha estat aquí quan han arribat els millors minuts de l’equip. Una passada filtrada en profunditat de l’argentí ha estat el preludi de la millor ocasió del partit. Neymar, però, sol davant Antonio Adán, ha estavellat la pilota al cos del porter.

Marxar al descans per davant hauria estat del tot injust i és que el Betis no ha patit en cap moment. El 0-0 ho deixava tot a l’aire per a la segona part. El partit i les opcions a la Lliga.

Sense canvis

Luis Enrique seguia confiant en els mateixos onze homes a qui se’ls havien ennuegat els primers 45 minuts. La solució estava al camp i no a la banqueta. O això és el que pensava el tècnic. El Barça ha seguit sense reaccionar. El mateix Luis Enrique ha vist que l’equip necessitava una sacsejada i ho ha intentat fent els tres canvis abans del minut 70. André Gomes, Sergi Roberto i Jordi Alba sortien al rescat d’un equip que naufragava.

El Barça era incapaç de connectar el trident i es desconnectava en defensa. Incapaç de moure un dit davant un desenllaç tan tràgic com inevitable. Dani Ceballos al travesser i Rubén Castro al pal havien avisat abans del gol d’Alex Alegria. El davanter del Betis ha estat l’encarregat de posar nom a la defunció blaugrana en empènyer una pilota morta al segon pal.

Els blaugrana tenien el que es mereixien. El Betis s'ho creia però entre el conjunt de Luis Enrique no s'endevinava una resposta. Tot i això, el fet de veure’s per darrere al marcador ha tocat la moral al Barça, que en 15 minuts ha intentat fer tot el que no havia fet en 75.

Intent de remuntada frustrat

Només dos minuts després de l'1-0, els blaugrana ja demanaven un gol (legal). La pilota havia creuat la línia però l'àrbitre no ho ha vist i, per tant, el gol no ha pujat al marcador.

Sense temps per lamentar-se, el Barça ha continuat buscant el gol de manera desesperada per sumar un punt. I l’ha trobat quan només faltava un minut per al final, quan Messi s'ha inventat una passada entre la defensa bètica i Luis Suárez no ha perdonat per empatar. Els tres minuts d’afegit han estat insuficients per culminar la remuntada i el Barça s’ha deixat dos punts que poden valer una Lliga.