El sistema electoral del Barça no és el millor. El vot electrònic sembla una utopia i el vot per correu encara no està implementat, és per això que els socis i les sòcies del club blaugrana han d'expressar el seu vot de manera presencial. Un model que ha quedat "obsolet".

"Necessita que es modernitzi"

L'entitat catalana ha publicat aquest dissabte un comunicat fent autocrítica del seu procés electoral i ha donat els arguments per millorar. A través de la Junta Electoral, el Barça ha assegurat, amb l'ajornament de les eleccions, "la constatació de l'obsolescència de l'actual procediment electoral i la necessitat que sigui modernitzat prioritàriament i urgentment d'acord amb mitjans disponibles actualment".

Urna urnes Barca elecciones @FCBarcelona

Una urna del Barça / FCB

Ara mateix, tot el que signifiqui interacció social suposa un risc per a la salut. Les dades de positius i morts relacionades amb el coronavirus no milloren i el Govern segueix aplicant mesures restrictives.

Eleccions el 7 de març

Després de la reunió d'aquest divendres entre el president de la Comissió Gestora, Carles Tusquets, amb els tres candidats a la presidència, Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa, s'ha suspès el procés electoral i s'ha pactat que el dia 7 de març seria el nou dia per celebrar les eleccions al Barça. La decisió va ser presa perquè aquest dia serà probablement el primer diumenge en què ja s'haurà pogut canviar la Llei de l'Esport, clau per implementar el vot per correu ordinari, i, segons els experts, hi haurà una baixada del pic de la pandèmia.

A més, la Junta Electoral ha manifestat "la necessitat de dotar el club, al més aviat possible, d'una junta directiva amb plens poders i capacitat per prendre decisions en un moment tan important per a la història del club". El màxim responsable de tot plegat és Tusquets que ha volgut esgotar al màxim el mandat provisional i ara s'han hagut d'ajornar les eleccions per la situació sanitària.

Tusquets Comissió Junta Gestora Barça FC Barcelona

La Comissió Gestora del Barça / FCB

El Barça ha destacat "la urgència" que acordin amb la Generalitat mesures legislatives per poder garantir el dret a vot de tota la massa social com més aviat millor. Han afegit que es pugui implementar el vot per correu en les eleccions. "Creiem que una mesura així garantiria la possibilitat de votar en la nova data proposada amb independència de la situació sanitària provocada per la pandèmia", han escrit.

Finalment, la Junta Electoral ha informat que es posa a disposició del club perquè en el termini "més ràpid possible" es pugui seguir amb aquest procés electoral.

 

Imatge principal: L'escut del Barça / Maria Contreras Coll