El Barça s'adjudica el segon envit davant l'Olympiacos (77-69) i iguala els quarts de final de l'Eurolliga. Tot i arribar a veure's a la vora del precipici per la gran defensa dels grecs, un últim quart brillant dels blaugrana portarà l'eliminatòria al Pireu amb el conjunt català obligat a guanyar un partit en terres hel·lenes.

Una reacció somiada

El Barça va perdre el factor camp en un mal primer partit d'aquests quarts de final de play-off (75-77), però la reacció dels de Roger Grimau no ha pogut ser millor. A la conclusió del primer quart, els blaugrana anaven 13 amunt, liderats per un Jabari Parker amb ni més ni menys que 11 punts en el primer parcial. El de Chicago ha marcat les diferències en el joc interior, provocant fins a tres 2+1 consecutius.

Amb tot, on més han contrastat en el primer quart ambdós equips ha estat a partir dels 6,75 metres. El Barça, amb Laprovíttola Kalinic com a principals escopetes des de fora, ha fet contrast amb el percentatge de triples del conjunt grec. Amb 2/12 (16,66%), l'Olympiacos ha conclòs de manera precipitada moltes de les seves possessions davant l'agressiva pressió dels blaugrana.

Jan Veselý salva les rendes abans del descans

Tot i que un inici pràcticament immillorable del Barça, l'Olympiacos ha entrat en el partit en un segon quart en el que ha estat clarament superior. Les transicions ofensives dels grecs, en la seva majoria materialitzades per McKissic, han reduït la còmoda renda culer amb la qual s'ha arribat al primer descans. En aquesta ocasió, les anotacions de tres han desaparegut per part blaugrana i per part dels del Pireu, s'han seleccionat millor els intents. Només ha estat Jan Veselý qui ha brillat pels locals, que ha salvat les rendes per arribar a l'equador del matx amb 43-37 en l'electrònic.

La defensa de l'Olympiacos torna a emergir

Amb una dinàmica clarament favorable als de Georgios Bartzokas pel que fa al marcador, la defensa de l'Olympiacos ha tornat a emergir per, inclús, posar-se per sobre en el marcador. El Barça ha acabat el tercer quart mantenint-se per sobre (60-57) gràcies a un gran Willy Hernangómez sota el cèrcol, però els hel·lens han demostrat que volien l'eliminatòria i la volien ja encarrilada des d'aquest segon envit.

El Barça es retroba per igualar l'eliminatòria

Una de les claus de la remuntada grega estava sent el seu joc en la pintura i com estava castigant les pèrdues locals. En total, en el tercer quart, l'Olympiacos només ha provat 4 triples en comparació amb els 12 del primer. De cara al darrer temps, el Barça ha aconseguit configurar bé la pressió i, de nou, ha obligat els visitants a provar de fora. Ofensivament, els blaugrana han estat bé durant tot el partit, però el quid de la qüestió estava en la seva defensa.

En aquest context, retrobant-se sense pilota gràcies a un Jokubaitis omnipresent i amb un espectacular Álex Abrines en els llançaments de tres, el Barça ha aconseguit fer valer el mínim avantatge amb què arribava per enviar l'eliminatòria al Pireu amb 1-1.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!