El Barça ha caigut derrotat contra l'Olympiacos en el primer partit dels quarts de final de l'Eurolliga de bàsquet, per 75-77, una derrota dolorosa que provoca que els blaugrana hagin perdut el factor pista i que estiguin obligats a guanyar en el segon encontre, d'aquest divendres, si vol continuar aspirant a aconseguir una plaça per a la Final Four de Berlín.

L'equip de Roger Grimau no ha firmat un bon partit, però encara i així ha tingut diverses oportunitats de remuntar, però sempre que podia empatar o fins i tot posar-se per davant ha fallat, fins a confirmar la derrota.

L'Olympiacos imposa el seu joc en la primera part

L'Olympiacos ha aconseguit imposar des d'un primer moment el seu joc, amb un ritme de joc lent, allargant al màxim les possessions i seleccionant molt bé els tirs. La primera anotació ha tardat en arribar 1:20 minuts i els primers punts del Barça s'han produït als 4:16 minuts i han arribat des de la línia de tirs lliures. El gran maldecap per al Barça en el primer quart ha estat Moustapha Fall, el sostre de l'Eurolliga, imparable sota el cèrcol. Els blaugrana, tanmateix, s'han anat recomponent, gràcies a Parker, que ha mantingut a la superfície el Barça amb 9 punts i just al final Abrines ha deixat el partit a un sol punt (18-19).

I el partit ha mantingut la dinàmica en el segon quart, amb Olympiacos allargant les possessions i amb un Barça en el qual s'han anat repartint els lideratges, amb Willy Hernández, Abrines i Jokubaitis assumint les anotacions. Tot s'ha trencat a falta de 2 minuts per al descans, amb una falta antiesportiva de Vesely que ha encès el Palau Blaugrana, al que s'ha afegit un triple espectacular de Canaan que ha permès que Olympiacos se n'anés 34-42. L'acció ha tret del partit el Barça, que a més ha entrat en bonus. El millor que li podia passar als de Grimau era anar-se'n al descans, al qual s'ha arribat amb 35-44 al marcador.

Reacció insuficient en l'últim quart

La tensió s'ha mantingut en l'inici de la segona part, amb protestes constants i un ritme de joc, i d'anotació, molt baix, just el que volia Olympiacos. El Barça ha continuat espès i nerviós, la qual cosa ha permès que el conjunt grec se n'anés a +13. Només Jokubaitis i Ricky Rubio han mantingut els blaugrana en el partit, encara que els atacs han continuat sent molt espessos, sense idees ni velocitat, facilitant el joc d'Olympiacos, liderat per un Williams-Goss espectacular, que ha acabat el tercer quart amb 15 punts. El Barça ha reaccionat en els últims minuts, amb un triple d'Abrines i dues anotacions seguides que han permès anar-se'n als de Grimau a només 7 punts per sota al marcador.

I la dinàmica de remuntada s'ha mantingut en l'inici de l'últim quart, amb un Palau Blaugrana en plena ebullició. En només 3 minuts, el Barça s'ha posat a 3 punts, però 3 tirs lliures de Canaan i un de Fall han tornat a disparar Olympiacos, a +7, a falta de 6 minuts per al final. El canvi de dinàmica ha tornat a noquejar ael Barça, que ha vist com Olympiacos es tornava a posar amb 10 punts d'avantatge. Semblava que el partit estava sentenciat, però ha aparegut Ricky Rubio, amb 5 punts seguits, i Laprovittola, amb un triple, per encendre de nou el Palau. El Barça ha arribat a posar-se a 2 punts, i amb possessió a favor, però Oympiacos ha tornat a escapar-se. En l'últim minut, el Barça ha tingut l'enèsima ocasió de remuntar, però amb possessió per empatar ha tornat a fallar. Divendres, segon partit en el Palau, sense marge d'error.