Torna a començar un nou Mundial de Fórmula 1, però aquesta vegada ho fa sense la presència d'Ayrton Senna. El mític pilot brasiler, mort en un accident al revolt de Tamburello del circuit d'Imola al maig del 1994, estava present als monoplaces de l'escuderia Williams, el seu últim equip, des de l'any 1995. Algun detall en el seu record sempre feia acte de presència als cotxes de la marca britànica, però aquest any ja no serà així.

Se'n va el record d'Ayrton Senna als Williams

Des que Senna va perdre la vida a San Marino, Williams va decidir homenatjar el seu expilot a través del seu monoplaça. El brasiler havia arribat a l'escuderia de Grove el 1994 procedent de McLaren, on havia estat tres vegades campió de la F1. Habitualment el detall era un distintiu de Senna en l'aleró davanter dels cotxes de Williams. El seu logotip amb S de Senna era protagonista.

Aquesta temporada que tot just comença a Bahrain tindrà la novetat de la no presència d'Ayrton Senna 27 anys després de la seva mort. L'escuderia liderada per Jost Capito vol "passar pàgina" i ha decidit fer desaparèixer de manera definitiva l'expilot paulista del Williams.

F1 Williams 2018 Senna EuropaPress

Detall en record d'Ayrton Senna al Williams del 2018 / EuropaPress

Les raons per prescindir d'Ayrton Senna

En unes declaracions que el director de Williams va fer a Autosport, Capito va reconèixer que "la decisió va ser que volem avançar en el futur". A més, defensa que "tenim una nova era, un nou cotxe", i que l'homenatge real serà al museu de Williams, on hi ha una àrea concreta on es recorda Ayrton Senna. "Crec que hem de mirar endavant i no mostrar als pilots la S cada vegada que pugen al cotxe, recordant-los el que va passar. Penso que ara és el moment que l'equip segueixi cap al futur i que s'honori Senna, a més de tenir el seu espai reservat per pensar-hi", va afegir.

Aquesta dràstica i sorprenent decisió va ser presa d'amagat i sense que ni la família de Senna en fos conscient del canvi fins el dia que es va fer la presentació oficial del cotxe el passat mes de febrer: "No ho vam consultar amb la família, però estem treballant amb la fundació per recolzar-los més. Crec que més gent se'n beneficia així, si podem ajudar les persones, especialment a través de la fundació, que crec que és un projecte molt bo. Però cal definir-ho més".

Williams Latifi F1 EuropaPress

Nicholas Latifi conduint el Williams / EuropaPress

Així doncs, tant Alexander Albon com Nicholas Latifi, els dos pilots de Williams d'aquesta temporada, no lluiran al seu monoplaça el distintiu en record a l'expilot brasiler. El FW44, el nou cotxe de Williams, serà el de la nova era post Ayrton Senna.

 

Imatge principal: El Williams d'Alexander Albon a Bahrain / EuropaPress