El Reial Madrid s'ha classificat aquest dimecres per a la final de la Supercopa d'Espanya en superar l'Atlètic de Madrid per 5-3. L'eliminatòria s'ha decidit quan faltaven 4 minuts per als penals, quan Savic ha marcat en pròpia porteria en intentar desviar una rematada de Joselu. Ja en el descompte, amb Oblak fora de la porteria, Brahim ha sentenciat el partit.

El partit ha estat un autèntic espectacle que ha tingut absolutament de tot, alternatives al marcador, polèmica arbitral, grans gols, errades inexplicables i, sobretot, molta emoció. I dijous, més, ja que ambdós equips es tornaran a veure les cares al Metropolitano, en els vuitens de final de la Copa del Rei.

Griezmann Atlético Reial Madrid EFE
Griezmann ha marcat un golàs en el Reial Madrid-Atlètic de Madrid EFE

Una primera part espectacular

L'Atlètic de Madrid ha començat millor el partit, molt ben posicionat sobre el terreny de joc i molt precís amb la pilota als peus. Els de Simeone han sorprès el Reial Madrid intentant sempre sortir jugant des de darrere i situant la línia de pressió molt avançada. En el minut 6, Lino ha estat a punt de marcar un golàs amb un xut a l'escaire que Kepa ha desviat amb una d'estirada espectacular. I en el córner posterior ha arribat el 0-1, en una rematada de cap de Mario Hermoso. El gol ha deixat tocat el Reial Madrid, que durant uns minuts ha estat a mercè d'un Atlètic de Madrid crescut. En el minut 19, el conjunt de Diego Pablo Simeone, en una excel·lent acció coral, ha tingut el 0-2, però Morata ha disparat al lateral de la xarxa. I els matalassers han pagat molt car l'error. Ja que només un minut després ha arribat l'empat. Ha estat en un córner executat per Modric que Rüdiger ha rematat amb el cap.

L'empat ho ha canviat tot. L'Atlètic de Madrid ha començat a perdre pilotes, mentre que el Reial Madrid ha anat creixent, a poc a poc, a través de la possessió. I fruit d'aquesta millora ha arribat el 2-1, en una llarga combinació dels jugadors d'Ancelotti que Mendy ha finalitzat des de la frontal de l'àrea petita. Semblava que el partit s'anava a decantar del costat del Reial Madrid, que s'havia sobreposat a la crisi, però llavors ha aparegut la màgia individual, una acció genial de Griezmann, que després de retallar Modric i Rüdiger ha marcat amb un xut creuat (36'). El gol ha estat històric, ja que és el 174è que Griezmann marca amb l'Atlètic de Madrid, el que el converteix en el màxim golejador de la història del club, per davant de Luis Aragonés. I l'espectacle no ha acabat aquí, ja que poc abans del descans Rodrygo ha estat a prop de marcar un golàs, però en aquesta ocasió Oblak ho ha evitat (43').

Rüdiger Reial Madrid EFE
Antonio Rüdiger, celebrant el seu gol contra l'Atlètic de Madrid / Foto: EFE

Carvajal soluciona l'error de Kepa

El partit ha fet un gir de 180 graus després del descans. De l'anada i tornada de la primera part s'ha passat a un escenari més previsible, amb ambdós equips més pendents de no cometre errors i d'esperar el moment per fer mal. La primera ocasió ha arribat precedida d'una pèrdua de Dani Carvajal. La pilota ha acabat a peus de Lino, que ha disparat fora, per molt poc (53'). El torn del Reial Madrid s'ha fet esperar, ja que ha arribat en el minut 70, en una falta executada amb rapidesa en la qual Carvajal s'ha quedat sol davant d'Oblak, que ha pogut enviar la pilota a córner. L'ambient festiu del partit, això sí, ha canviat amb l'entrada de Toni Kroos al terreny de joc, ja que l'alemany, que va criticar el fitxatge de Gabri Veiga pel futbol saudita, ha estat esbroncat a cada pilota que ha tocat. Part del públic, de fet, també ha xiulat just abans del partit, durant el minut de silenci per la mort de Franz Beckenbauer.

Finalment, el partit s'ha acabat trencant en una acció aïllada, un error de Kepa en una centrada potent i mesurada ha acabat amb la pilota dins de la porteria gràcies a la pressió d'Álvaro Morata. El porter ha protestat una falta inexistent que el VAR no ha considerat (78'). El gol ha reactivat al Reial Madrid, que ha fet un pas endavant, a la recerca de l'empat. I aquest ha arribat en el minut 85, en una jugada de fe en la qual l'Atlètic, entre Oblak i la defensa, ha desviat els xuts de Vinícius i de Bellingham. La pilota ha acabat als peus de Carvajal, que ha marcat el 3-3 amb un xut a l'escaire. I el Madrid ha estat molt a prop d'evitar la pròrroga, ja en el descompte, en un xut de Brahim que se n'ha anat fora per molt poc.

3befc327aa500ff0df3b6fe8c69dfee48842c1f1
Els jugadors d'ambdós equips, protestant una decisió arbitral / Foto: EFE

La pròrroga, blanca

La pròrroga ha estat clarament del Reial Madrid, molt més sencer físicament. L'equip de Carlo Ancelotti ha dominat el partit en tot moment, movent la pilota per tot el terreny de joc contra un Atlètic incapaç de fer bones les seves pressions. Amb tot i això, en la primera part de la pròrroga no hi ha hagut ocasions clares, més enllà d'alguna centrada lateral.

La dinàmica s'ha mantingut en la segona part, en la que ha passat poc. I quan semblava que l'eliminatòria se n'anava a la tanda de penals, ha arribat una altra acció desafortunada, una centrada lateral que Joselu no ha rematat del tot bé, però que ha provocat que Savic, en el seu intent de desviar la pilota, marqués el 4-3 en pròpia porteria. Ja en el descompte, amb Oblak intentant rematar un córner, ha arribat el 5-3, de Brahim Díaz.