L'eliminació a la Champions League a mans del Chelsea va deixar molt tocat un Atlètic de Madrid que s'ha pogut refer guanyant l'Alabès al Wanda Metropolitano (1-0). Una victòria que els permet rescabalar-se i continuar aspirant a ser el màxim candidat a endur-se el títol de la Lliga Santander.

Amb la victòria, els matalassers es col·loquen amb 66 punts, a sis d'un Reial Madrid que va aconseguir guanyar contra a Vigo (1-3) i a set d'un Barça que espera guanyar la Reial Societat per recuperar la segona posició.

atletico alaves suarez efe

Els jugadors de l'Atlètic celebrant el gol del triomf / EFE

Suárez i Oblak segueixen sent les estrelles

L'Alabès ha aguantat bé en defensa els continus atacs matalassers al llarg de la primera meitat. Però de nou, Luis Suárez i Jan Oblak han tornat a ser els salvadors pel conjunt del 'Cholo' Simeone.

Una bona jugada col·lectiva de l'Atlètic al minut 54 ha acabat amb una gran centrada de Trippier, que s'ha jugat físic davant l'entrada de Duarte. L'uruguaià no ha perdonat i ha rematat de cap al fons de la xarxa per aconseguir el gol 500 de la seva carrera.

Així i tot, el partit no s'ha decantat, i se li ha pogut escapar a l'Atlètic. Al minut 85, el VAR ha cridat l'àrbitre per revisar una jugada per un cop de colze a dins de l'àrea de Savic. El col·legiat ha acabat xiulant penal, però Joselu no l'ha aprofitat, ja que Oblak ha endevinat el llançament del jugador gallec. Sens dubte, un punt d'inflexió a la Lliga.

atletico alaves pacheco efe

Pacheco ha intentat emular a Bono / EFE

El Barça, obligat a guanyar a Sant Sebastià

I d'aquesta manera ha finalitzat el matx, amb victòria del líder amb el gol 500 de Suárez com a professional i amb Oblak salvant el conjunt matalasser, que es manté a dalt de tot de la classificació amb 66 punts. El davanter i el porter s'han tornat a erigir com les estrelles del conjunt del 'Cholo' Simeone.

El Barça, amb 59, necessita guanyar al camp de la Reial Societat si no vol deixar escapar les opcions que li queden per endur-se el títol de Lliga. L'Atlètic i el Reial Madrid han complert, els de Koeman encaren el partit davant la Reial Societat amb l'obligació d'endur-se els tres punts.

Imatge principal: Suárez i Savic celebrant el gol marcat per l'uruguaià / EFE