A l'Atlètic de Madrid li envolta una aura d'equip històricament sofridor, el pupas, capaç de guanyar títols després de sofriments extrems i de perdre campionats quan ho té tot de cara, amb la Champions de Lisboa com a gran exponent.

Atlètic EFE

Lodi ha marcat l'1-1 al minut 82 / EFE

Remuntada espectacular per seguir líders

I la tarda d'aquest diumenge el conjunt matalasser ha engrandit la seva llegenda. I és que després d'un partit en el qual l'Atlètic ha dominat i assetjat l'Osasuna per terra, mar i aire, amb ocasions constants, entre elles 2 pals i 2 gols anul·lats, l'equip de Simeone s'ha vist per darrere al marcador en el minut 76, després d'una rematada de Budimir que Oblak ha desviat quan la pilota ja havia superat la línia de gol. El 0-1, unit al 0-1 del Reial Madrid a San Mamés, provocava que els blancs superessin l'Atlètic a la clasificació. El pupas planejava pel Wanda.

Atlètic Luis Suárez EFE

Luis Suárez, després de marcar l'1-2 / EFE

Tot seguit, el partit s'ha parat per la pausa d'hidratació. Nervis a flor de pell. "Tranquils, el gol arribarà", els deia Simeone als seus jugadors. I així ha estat. Al minut 82 Lodi ha aconseguit l'empat, un 1-1 encara insuficient, però que feia renéixer l'esperit de la remuntada. I qui si no que Luis Suárez per obrar el miracle, amb un gol al minut 88. I no ha acabat aquí, ja que amb el partit de Bilbao ja conclòs i quan el temps de descompte del Wanda ja superava el marcat per l'àrbitre, Oblak ha evitat el 2-2 amb una gran parada espectacular a xut del Chimy Ávila.

El Madrid guanya per la mínima i segueix amb opcions

La victòria de l'Atlètic li serveix per arribar líder a l'última jornada, en la qual visitarà un Valladolid que s'estarà jugant la permanència. El Reial Madrid, per la seva part, segueix amb opcions de ser campió gràcies a la seva victòria per la mínima a San Mamés, en un partit en el qual els blancs han estat superiors a un Athletic combatiu, però poc inspirat davant d'un rival que s'estava jugant la Liga.

Athletic Club Reial Madrid EFE

Nacho ha marcat el gol de la victòria del Reial Madrid contra el Athletic Club / EFE

Després d'una primera part amb poques ocasions, l'equip de Zidane ha desnivellat el partit, i posat dels nervis l'Atlètic, a pilota aturada, en un córner que Nacho ha rematat amb èxit. Tot queda pendent, doncs, per a la pròxima jornada. L'última.

Així queda la classificació de la Lliga Santander després de la jornada 37

Imatge principal: els jugadors de l'Atlètic de Madrid, celebrant el gol de Luis Suárez / EFE