L'Atlètic de Madrid ha fet aquest diumenge un pas de gegant en les seves aspiracions de disputar la pròxima edició de la Champions League en imposar-se al Reial Madrid en el derbi madrileny. El partit, amb l'equip d'Ancelotti ja campió matemàticament, ha estat descafeïnat i s'ha resolt des del punt de penal, una pena màxima que Carrasco no ha desaprofitat per donar-li la victòria a l'equip de Simeone.

Amb la Lliga a la butxaca i la ment posada a la final de la Champions League contra el Liverpool del dia 28, Carlo Ancelotti no ho ha dubtat i ha dut a terme totes les rotacions possibles. I és que l'onze l'han format Lunin a la porteria; Lucas Vázquez, Militao, Vallejo, Nacho a la defensa; Casemiro, Kroosy Camavinga al centre del camp; i Asensio, Rodrygo i Jovic. El davanter centre anava a ser inicialment Mariano, però ha estat baixa d'última hora. La situació del Reial Madrid contrasta amb la de l'Atlètic de Madrid, que necessitava guanyar per no veure perillar el seu bitllet per a la Champions, la qual cosa ha provocat que Simeone hagi apostat per una alineació de plenes garanties, la formada per Oblak; Vrsaljko, Savic, Giménez, Reinildo; Llorente, Koke, Kondogbia, Carrasco; Cunha i Correa.

Atlètic de Madrid Carrasco EFE
Carrasco ha marcat el gol de la victòria de l'Atlètic de Madrid / EFE

Superioritat 'matalassera'

Des del xiulet inicial s'ha vist una diferència abismal d'intensitat. L'Atlètic de Madrid ha sortit per totes, a buscar el gol, davant d'una Reial Madrid contemplatiu que intentava dormir la pilota, però sense mirar cap a la porteria d'Oblak. Els locals no han tardat a generar perill, encara que els trets de Correa i de Carrasco han sortit fora per poc. Després dels ensurts inicials, el Reial Madrid ha aconseguit adormir el partit, mentre que l'Atlètic ho intentava amb córners i centres laterals.

I quan semblava que el partit estava igualat ha arribat l'acció de l'1-0, que s'ha iniciat en una acció vertical de Cunha, que en entrar a l'àrea ha estat enderrocat per Vallejo. L'àrbitre, Soto Grado, no ha xiulat res i fins i tot li ha mostrat la groga a Llorente per protestar, però finalment el VAR li ha avisat i ha assenyalat els 11 metres. Era el primer penal en contra del Reial Madrid a tota la Lliga i Carrasco no l'ha desaprofitat per obrir el marcador (39).

Griezmann Camavinga Atletico Reial Madrid EFE
Griezmann i Camavinga, durant l'Atlètic-Reial Madrid / EFE

L'Atlètic perdona i acaba patint

Després del descans, el partit ha baixat de ritme. L'Atlètic de Madrid, per davant al marcador, ha fet un pas enrere. El Reial Madrid, per la seva part, ha intentat donar-ne un endavant, però sense intensitat competitiva i amb un equip de circumstàncies ha estat un vull i no puc constant. Amb el pas dels minuts, Ancelotti ha anat donant entrada a titulars més habituals i el Reial Madrid ha fet un pas endavant, a la recerca de l'empat, el que ha generat espais. En el minut 62, Cunha ha fallat el 2-0, només davant de Lunin després d'una bona passada de Griezmann. I poc després ho ha intentat el francès, amb un tret que ha fregat l'escaire de la porteria.

En el tram final, el Reial Madrid s'ha desfet i l'Atlètic ha començat a arribar amb facilitat a la porteria de Lunin. Griezmann ha perdonat una ocasió molt clara, però ha disparat fora (75), i després ha estat Carrasco, que només davant del porter ha xutat al pal. Només en els últims minuts el Reial Madrid ha estat capaç de generar perill, però s'han trobat amb Oblak. El porter ha evitat un tret de falta d'Asensio, la que ha estat la millor ocasió dels blancs.

Imatge principal: els jugadors de l'Atlètic de Madrid, celebrant el gol de Carrasco / EFE