Jornada 4 de la Lliga Santander i el Reial Madrid ja ha deixat escapar el Barça. Primers dos punts que es deixa el conjunt blanc després d'empatar a San Mamés contra l'Athletic Club. Un gol de Muniain a la primera meitat i un altre d'Isco a la segona han acabat amb la ratxa victoriosa del Madrid (1-1).

Control sense gol

El Madrid ha sortit amb un onze pràcticament de gala, però sense Casemiro, i amb Ceballos, i amb Courtois de titular. I amb això demostrava que no volia sorpreses. Un equip de tocadors per tenir la pilota i una possessió que no s'ha escapat.

El domini era dels de Julen Lopetegui, el perill també, però les figures estaven al bàndol rival. Unai Simón, el jove porter basc de 21 anys, s'ha erigit com la gran estrella del partit. Inqüestionable sota pals, sabent abans d'hora què farien tots els atacants del Madrid i demostrant la seva vàlua amb aturades espectaculars.

El conjunt madridista ha anat a remolc de la seva possessió i dels permisos que els deixava Unai. I amb aquesta fase del partit controlada, l'Athletic Club ha decidit atacar amb l'arma que els quedava: la contra. Molt ben tancats darrere i esvaint el perill rival, els bascos han aprofitat la velocitat d'Iñaki Williams, Susaeta i Muniain per fer mal.

Mica en mica anaven erosionant la confiança defensiva dels futbolistes del Madrid. Petites errades dels blancs, pressió alta dels locals i també algunes ocasions de perill de l'Athletic. Courtois no ha patit en excés fins que en una jugada embolicada dins l'àrea blanca, Muniain ha fet el primer gol del partit al minut 32 de joc.

Primera sorpresa, i el Madrid a remar a contracorrent. Molta pilota, molt domini i moltes ocasions dels blancs, però el gol no arribava.

Justícia blanca

Però si les errades dels defenses del Madrid erosionaven la confiança dels seus jugadors, el que sí erosionava ha estat la constància en atac dels de Lopetegui. Jugada rere jugada, atac rere atac, xut rere xut, i Unai Simón no ha pogut ser infal·lible.

Ja al minut 64 i després de l'entrada de Casemiro i Isco, el Madrid ha aprofitat una bona combinació de banda per empatar el partit. El golejador ha estat precisament Isco, que tot just feia tres minuts que havia entrat. Bale centra i el malagueny remata de cap des de l'àrea petita. Gol merescut, justícia blanca, i la remuntada començava a sobrevolar San Mamés.

El Madrid ja pensava en la fórmula Barça a Anoeta. Encaixar un gol al principi, després dos gols per remuntar i tres punts cap a casa. Però el partit s'ha enfosquit. Entrades dures, joc travat, un anar i tornar constant, però també moltes ocasions de gol.

Al final, tot i la insistència del Madrid i de merèixer un segon gol, la possessió, les ocasions i el bon joc han estat estèrils. Empat a San Mamés, un punt per banda i el Barça ja s'escapa per ser líder en solitari de la Lliga. El Madrid punxa per primera vegada en la competició de la regularitat i l'Athletic se situa en zona Champions (amb un partit menys).