Jornada rodona per al Barça, que després de l'empat del Reial Madrid contra el Betis i de la seva soferta victòria a Vila-real ha completat la festa veient per la televisió com el líder de la classificació tornava a punxar, en aquesta ocasió en la seva visita a l'Athletic Club, que s'ha emportat els 3 punts gràcies a un gol en els últims minuts d'Iñigo Martínez (2-1), just quan semblava que l'Atlètic de Madrid, que havia anat perdent durant tot el partit, estava a prop d'aconseguir la remuntada.

Atletic Atlético EFE

Moment en què Berenguer marca l'1-0 / EFE

Un Atlètic de Madrid desaparegut durant 45 minuts

L'Athletic Club ha començat molt millor el partit i en la seva primera ocasió clara de gol ha obert el marcador, en una internada de Capa per la banda dreta que ha acabat en gol de Berenguer.

L'1-0 ha deixat molt tocat a l'Atlètic, al qual li ha entrat el vertigen. I encara podia haver estat molt pitjor per als de Simeone, ja que en un contraatac dels lleons l'àrbitre ha parat inexplicablement el joc per una falta tàctica de l'Atlètic, quan un jugador basc s'havia quedat sol davant d'Oblak.

L'Atlètic de Madrid, de fet, no ha generat ni una sola ocasió clara en tota la primera meitat davant d'un Athletic molt ben plantat sobre la gespa.

Villalibre, lluitant una pilota davant de Lodi / EFE

Savic empata i Íñigo Martínez incendia la Lliga

El partit ha fet un gir de 180 graus després del descans. L'Atlètic de Madrid, conscient que se li anava la Lliga, ha fet un pas endavant i, malgrat patir per generar perill, ha tancat l'Athletic Club i ha començat a rondar la porteria d'Unai Simón.

Així i tot, la següent oportunitat clara ha tornat a ser per a l'equip de Marcelino. Sancet, sol dins de l'àrea, ha disparat per sobre del travesser quan ho tenia tot de cara per marcar (58).

I quan semblava que a l'Atlètic el començaven a guanyar els nervis ha arribat l'empat. Córner executat per Carrasco i Savic marca amb una rematada de cap.

El gol ha donat ales a l'Atlètic, que als últims minuts ha tancat l'Athletic dins de la seva àrea. Feia la sensació que la remuntada matalassera estava a prop, però qui ha marcat el segon ha estat l'Athletic Club, en un cop de cap d'Íñigo Martínez.

La Lliga queda més comprimida que mai, amb fins a 4 equips amb opcions reals d'emportar-se el títol. El Barça, això sí, serà líder si dijous guanya el Granada en el partit que té pendent.

Imatge principal: els jugadors de l'Athletic, celebrant el gol de Berenguer / EFE