Tres punts vitals que s'endú el Barça de Vila-real tot i el patiment de sempre (1-2). Dos gols d'Antoine Griezmann han confirmat la remuntada blaugrana a l'Estadi de La Ceràmica, que és un pas més per apropar-se al títol de la Lliga Santander.

La inèrcia de Griezmann

Amb inèrcia guanyadora, amb gana de títols i amb futbol. Aquest Barça sí que pot guanyar la Lliga. Si continua mantenint el nivell futbolístic i el nivell de confiança, els de Ronald Koeman són imparables. Contra el Vila-real, els mateixos futbolistes que el dia de la final de Copa. I el nivell s'ha mantingut tot i que hi ha hagut una baixada que ja es va veure contra el Getafe.

Si a La Cartuja els blaugrana es van exhibir durant 90 minuts, a Vila-real ha passat tres quarts del mateix però només en 45 minuts. Des del primer minut els jugadors del Barça han demostrat tenir la victòria entre cella i cella. Griezmann ha tingut la primera oportunitat clara al minut 7. Després una doble oportunitat de De Jong. I també ha aparegut Messi.

Foyth Griezmann Villarreal Barca EFE

Griezmann perseguint Foyth / EFE

Però si el gol semblava que seria blaugrana, finalment el primer del partit ha estat groguet. En la primera ocasió de vertader perill del Vila-real, després de diversos intents fallits de Gerard Moreno, Chukwueze ha driblat Ter Stegen i ha obert la llauna al minut 27.

Però tot just després del servei de centre, passada perfecta de Mingueza a l'espai i empat de Griezmann amb una vaselina suau i precisa que empatava el duel al minut 28. Però això no ha estat tot perquè sembla que el davanter francès per fi ha tornat a recuperar l'olfacte golejador i ha aprofitat una errada imperdonable de Foyth per marcar el segon gol al minut 35. Remuntada.

Villarreal Barça Griezmann EFE

Griezmann celebrant un dels seus gols / EFE

El Barça desapareix

El Barça sent dominador i el Vila-real sense saber què fer. Una sensació que a mesura que han anat passant els minuts i s'ha arribat a la segona meitat, els papers han acabat canviant. Sergi Roberto ha entrat per Dest al descans, però els de Koeman han desaparegut.

La gana del Barça s'ha convertit en gana del Vila-real, que en diverses ocasions de Gerard Moreno i de Chukwueze han posat la por al cos als blaugrana. Sort de Ter Stegen, sempre atent a qualsevol jugada.

I el que sí ha canviat el partit ha estat l'expulsió de Trigueros. El migcampista del Vila-real ha entrat amb els tacs al turmell de Messi, que tot i la violència de la falta s'ha pogut recuperar.

Villarreal Barça De Jong EFE

De Jong disputant una pilota amb Pau Torres / EFE

Ilaix Moriba, que ha entrat durant el segon temps, ha pogut sentenciar, però no ha estat fi. També De Jong, que ha fallat davant d'Asenjo quan tothom pensava que la pilota acabaria al fons de la xarxa. I ha tornat el patiment habitual. Tot i jugar amb un futbolista més i veure com el desgast havia passat factura al Vila-real, hi ha hagut nervis culers.

Al final, però, victòria reconfortant del Barça que segueix amb la inèrcia guanyadora, aquesta vegada gràcies als gols d'un Griezmann que està en ratxa. Els blaugrana empaten amb el Reial Madrid a la segona posició de la classificació però amb un partit menys.

Imatge principal: Messi, Pedri i Griezmann celebrant un gol del Barça / EFE