La primera temporada Fernando Alonso va ser excel·lent. Sobretot en el seu primer tram, el ja famós suflé i la 33 van passar a ser trending topic, però el final de temporada va deixar els seguidors de l'asturià un pèl freds en vista que Aston Martin havia retrocedit de ser la segona força a la cinquena.

El cas és que, amb les dues primeres dates del calendari de 2024 ja cremades, el panorama segueix igual. De 2022 a 2023 el cotxe verd va presentar un canvi de prestacions radical, però de 2023 a 2024, tot i evolucionar, ho va fer en una mesura molt menor. Sigui com sigui, i tal com han confirmat des de la pròpia escuderia britànica, la idea de l'equip és ser molt més agressiu en el desenvolupament de l'AMR24 durant la temporada.

Oscar Piastri adelantando Fernando Alonso Baréin / Foto: Europa Press
Oscar Piastri, avançant Fernando Alonso durant el GP de Bahrain / Foto: Europa Press

Mike Krack: "Fernando Alonso és atractiu per a tothom, però intentarem mantenir-lo"

Un treball que ja era imprescindible per a l'equip, que es millora el cotxe, s'ha tornat encara més imperant en vista de com apunta la graella de 2025. El cas és que, entre ells Alonso, hi ha nombrosos pilots que acaben contracte a finals de la present campanya i, sumant la crisi interna de Red Bull i la possible sortida de Verstappen, Aston Martin corre perill de perdre la seva principal estrella.

Sense anar més lluny, a hores d'ara ja hi ha una vacant lliure a un seient més competitiu que el que actualment ocupa el '14', ja que Lewis Hamilton competirà per a Ferrari de cara a 2025. Per aquesta raó, desenvolupar l'AMR24 al màxim serà clau per a l'equip per a mantenir Fernando Alonso en plantilla. En aquest context, Mike Krack, cap de l'escuderia britànica, ha reconegut que "Fernando Alonso és atractiu per a tothom, però intentarem mantenir-lo".

Mike Krack Aston Martin / Foto: Europa Press - Xavi Bonilla
Mike Krack, cap d'Aston Martin / Foto: Europa Press - Xavi Bonilla

A més a més, ha afegit que "no és un secret que ell primer ha de decidir què vol fer, i tampoc és un secret que volem seguir treballant amb Fernando. El més important és que li donem un cotxe ràpid, perquè cregui en aquest projecte i aquest equip". Com no podria ser d'una altra manera, el luxemburguès ha dedicat diversos elogis al bicampió del món, entre ells, afirmant que "no és només un talent pel seu pilotatge i habilitat, que és indiscutible, sinó que aporta un extra a l'equip per empènyer i motivar tothom, i per liderar amb l'exemple. De primera a última hora és exemplar i això s'arrossega a la resta de l'equip, per això volem seguir comptant amb ell", ha conclòs.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!