La gran temporada que està firmant el sorprenent Arsenal de Mikel Arteta li ha donat molt crèdit a l'entrenador basc. Després d'una llarga travessia pel desert, els dirigents gunners faran un esforç econòmic per potenciar encara més la plantilla, amb l'objectiu de continuar sent un dels grans de la Premier League i de fer un bon paper en la pròxima edició de la Champions League. Arteta, doncs, pot demanar diversos jugadors, i un dels que més interessen és Martín Zubimendi, el pivot de la Reial Societat.

A ningú no se li escapa que Zubimendi és a l'agenda de diversos clubs, entre ells el Barça, per la qual cosa l'Arsenal s'està movent a gran velocitat, fins al punt que Arteta ja s'ha posat en contacte amb el jugador, per explicar-li el projecte i avançar-se a la resta de pretendents. Segons informa Teamtalk, l'Arsenal està disposat a abonar la clàusula de rescissió de Zubimendi, marcada en 60 milions d'euros després de l'última renovació del centrecampista de la Reial Societat.

Martin Zubimendi Reial Societat / Foto: Europa Press
Martin Zubimendi, en un partit de la Reial Societat / Foto: Europa Press

Zubimendi, petició de Xavi per al Barça

Mentrestant, Xavi Hernández continua insistint en Zubimendi. Trobar un relleu de nivell per a Sergio Busquets és un moviment fonamental i l'entrenador de Terrassa considera que el jugador de la Reial Societat, amb Rodri lligat pel Manchester City, és el candidat ideal. Zubimendi prefereix seguir a La Liga que traslladar-se a la Premier League, però el Barça no pot pagar els 60 milions d'euros de la clàusula de rescissió, a més de la problemàtica de la massa salarial, cap altre factor fonamental amb què els blaugrana no poden competir amb els gunners.

L'única solució, a més que Zubimendi accepti una oferta inferior, és afegir jugadors a l'operació. I el jugador que més agrada al Reale Arena és Abde, que està causant sensació a l'Osasuna. La Reial Societat estaria disposada a negociar el traspàs de Zubimendi al Barça, sempre que Abde entri en l'equació. Xavi encara ha de decidir, encara que el pla inicial és que l'extrem torni al Barça.

Xavi Hernández amb les mans en la cap / Foto: EFE - Adam Vaughan
Xavi Hernández, amb les mans en la cap / Foto: EFE - Adam Vaughan

Pendents de Busquets... i de Messi

D'altra banda, també cal veure què passa amb Sergio Busquets. Si Zubimendi se n'acaba anant a l'Arsenal, Xavi insistirà a aconseguir la renovació de Busquets, per a un any més, temps per continuar buscant-lo un substitut. El principal candidat és Nico González, que està cedit al València, encara que la direcció esportiva del Barça continua treballant en la recerca d'alternatives.

Alhora, diverses informacions apunten que Busquets està esperant veure què passa amb Leo Messi. Al de Badia li agradaria coincidir amb l'argentí. Si Messi torna al Barça, Busquets es quedarà, en una espècie de Last Dance. Si l'argentí decideix fitxar per l'Inter de Miami, el capità blaugrana té molts números de donar per finalitzada la seva etapa en el Barça per anar al club de David Beckham.