L'Arsenal encara té molt per dir al mercat de fitxatges, i no es conforma amb les incorporacions que ja ha realitzat. Encara que Mikel Arteta podria donar-se per satisfet després d'haver comprat a Jurrien Timber, Kai Havertz o Declan Rice, encara demana més moviments, i creu que la plantilla té un notable marge de millora. De manera que no ho ha dubtat ni per un instant abans de sol·licitar la directiva que firmi a més estrelles.

Perquè per arribar al nivell del Manchester City serà necessari fer una inversió molt important i portar futbolistes plenament consolidats en l'elit, que rendeixin a un nivell excel·lent des del primer moment. I la demarcació on ha posat més èmfasi és en el centre del camp i a la rereguarda. Per a això, ha col·locat a l'agenda el nom de David Alaba, pel qual poden presentar una proposta formal al Reial Madrid.

Rodrygo Alaba gol Sevilla Reial Madrid / Foto: EFE
David Alaba/ Foto: EFE

De fet, ja estan preparant una ofensiva per intentar convèncer Florentino Pérez que obri les portes al polivalent defensor de 31 anys. 45 milions d'euros és la xifra que pretenen oferir per l'internacional austríac, el qual també hauran de seduir perquè opti per abandonar el Santiago Bernabéu. I és que sempre ha assegurat que és molt feliç a les ordres de Carlo Ancelotti, i que va prendre una decisió excel·lent decantant-se per un trasllat a La Liga Santander.

Tanmateix, Arteta confia a poder arribar a un acord amb l'ex del TSG Hoffenheim o del Bayern de Munic perquè desembarqui en la Premier League, una competició que sempre ha assegurat que el sedueix especialment, si bé mai no ha pogut jugar allà. Els 'gunners' li prometen ser una peça indispensable, i formar part d'un projecte molt atractiu, que té com a desafiament conquerir títols, a més de practicar un futbol ofensiu i vistós.

A Alaba també li posen un contracte molt interessant, que li garanteix percebre un sou lleugerament superior al que té actualment al Madrid. Concretament, passaria a cobrar uns 15 'quilos' nets anuals, mentre que en aquests moments en guanya 12.

Florentino Pérez, amb dubtes

Lluny de considerar Alaba com a intocable, Florentino Pérez té dubtes sobre si val la pena acceptar la proposta de l'Arsenal. Perquè no s'ha de descuidar que el '4' ja té una edat avançada, i que durant el passat curs va mostrar una versió molt irregular, acumulant lesions.

A més, amb Rüdiger i Nacho Fernández tenen dos recanvis de garanties per si finalment abandona el Madrid.