L'Argentina acaba tercera a la Copa Amèrica 2019 després de superar Xile en una batalla que ha acabat deu contra deu (2-1). Els gols del Kun Agüero i de Paulo Dybala han estat suficients perquè no servís la dina de penal d'Arturo Vidal. I Leo Messi ha estat expulsat.

Argentina és superior

Ja des del primer minut que ja se sabia quina seria la tònica del partit. L'Argentina ha buscat el gol i Xile s'ha anat entrebancant. Ha estat un partit agressiu i molt travat. Quan els argentins tenien la pilota, sobretot Messi, tothom patia per les dures entrades dels xilens.

El partit, que s'ha anat escalfant a mesura que passaven els minuts, ha estat animat per les fogonades de talent dels futbolistes argentins. Messi, tot i estar sempre rodejat de mínim tres rivals, ha generat futbol ofensiu i ha estat clau per encarrilar la victòria. Agüero havia avisat al minut 7, però ha estat al 12 quan Messi ha servit una falta ràpida i ha deixat el Kun sol davant del porter perquè obrís el marcador.

Mentrestant s'ha lesionat Alexis Sánchez, que ha hagut d'abandonar el camp, abans del segon dels argentins. Bona assistència de Lo Celso al 22 i definició perfecta de Dybala picant la pilota per sobre el porter xilè.

Amb la victòria al sac abans de la mitja hora, ha arribat la complicació. Messi, escalfat per les múltiples entrades dures que ha rebut, ha explotat contra Gary Medel. Capità contra capità, cops de pit, els dos futbolistes encesos i l'àrbitre paraguaià Mario Díaz de Vivar els ha expulsat als dos.

El VAR i Arturo Vidal donen esperances

Però tot i la victòria clara dels argentins, ningú s'ha rendit. Ja a la segona meitat, quan els xilens han fet un pas endavant, han vist el regal del VAR, que els ha donat un penal just. I el futbolista del Barça Arturo Vidal no ha fallat des dels onze metres.

Era el minut 59, encara amb mitja hora de partit per endavant, quan Xile ha trobat esperances de remuntada. Però no hi ha hagut cap més canvi al marcador. S'ha demostrat que durant els 37 minuts que ha durat, Messi i Dybala han tingut una connexió especial. I l'Argentina continua sense perdre contra Xile a la Copa Amèrica (21 victòries i 7 empats).