Argentina ha empatat contra Paraguai en la segona jornada del Grup B de la Copa Amèrica gràcies a un penal transformat per Leo Messi a la segona part. Després de començar perdent per culpa d'un gol de Richard Sánchez al minut 37, el conjunt de Lionel Scaloni ha aconseguit lligar un punt gràcies a la diana des dels onze metres del crac del Barça i als reflexos del seu porter, Franco Armani, que ha aturat un penal a Derlis González cinc minuts després de l'empat.

Argentina, un drama

Scaloni ha alineat un onze amb quatre canvis respecte al que va caure contra Colòmbia (0-2) en el debut, però aquest fet no ha evitat que el seu equip tornés a oferir un joc nefast.

Així, el Paraguai d'Eduardo Berizzo ha marcat el primer gol de la nit gràcies a una bona jugada de Miguel Almirón que Richard Sánchez ha culminat sense pietat. La cosa, però no ha acabat aquí. 8 minuts després, el porter Armani ha perdut una pilota al centre del camp i ha hagut de cometre falta sobre Derlis González quan aquest ja s'escapava cap a la porteria. L'àrbitre li ha ensenyat la targeta groga, però una vermella no hagués sorprès ningú. Argentina se salvava de miracle.

Messi, sempre Messi

A la segona part, però, Argentina ha evitat la derrota gràcies a la seva estrella. Leo Messi ha transformat un penal provocat per unes mans d'Iván Piris i ha mantingut viva l'esperança del seu país. La pena màxima ha arribat amb suspens, i és que l'àrbitre ha hagut de consultar la seva decisió amb el VAR.

Sigui com sigui, el partit encara oferira una nova sorpresa negativa als argentins. Quan millor estava jugant l'equip d'Scaloni, Nico Otamendi, central del Manchester City, ha comès un dels penals més clars de la seva carrera sobre Derlis. El propi punta del Santos ha estat l'encarregat de xutar-lo, però Aramani ha exercit d'heroi momentani i ha aconseguit aturar-lo.

Després de l'aturada d'Armani el marcador ja no s'ha mogut més i els dos conjunts han assumit que aquesta nit tampoc donarien una alegria a la seva afició.

Per assolir les eliminatòries, Argentina necessita guanyar Qatar en la darrera jornada de la fase de grups. Això sí: encara que derroti la selecció pèrsica, hi ha una combinació remota que la podria deixar fora. Si Brasil empata contra Perú, Veneçuela guanya Bolívia i tres equips del grup C acaben amb 6 punts (Uruguai, Xile, Equador i Japó); els de Scaloni es quedaran sense Copa Amèrica.