Estats Units-Equador, Colòmbia-Perú, Argentina-Veneçuela i Mèxic-Xile són els quarts de final de la Copa Amèrica que es disputa als EUA. Argentina ha golejat Bolívia (3-0) en un partit en el qual Messi només ha jugat la segona part i segueix a un gol d'igualar el millor golejador argentí, Gabriel Batistuta (53).

L'Argentina s'ha convertit en l'únic equip que ha guanyat els tres partits del seu grup, l'últim ha estat un pur tràmit contra una Bolívia molt feble. Si contra Panamà, Messi va marcar un hat-trick en 30 minuts; davant els bolivians els jugadors Erick Lamela (13 m), Ezequiel Lavezzi (15 m) i Víctor Cuesta (32 m) han definit el partit.

De Messi, la premsa argentina destaca un túnel que li va fer al porter bolivià Carlos Lampe quan l'àrbitre ja havia xiulat fora de joc, i un tir lliure que va passar fregant la porteria boliviana.

En l'última jornada de grups va brillar l'exblaugrana Alexis Sánchez amb dos gols que van encarrilar el triomf de Xile contra Panamà (4-2); els altres dos els va marcar Eduardo Vargas.

Dunga, fulminat al Brasil

La primera fase del centenari de la Copa Amèrica va finalitzar amb l'única sorpresa de l'eliminació del Brasil, que no va esperar gaire per acomiadar el seleccionador, Dunga. La CBF (Confederació Brasilera de Futbol) negocia amb Tite, entrenador del Cortinthias, perquè es faci càrrec de l'equip que el proper mes d'agost ha d'afrontar els Jocs Olímpics que se celebren al Brasil.

Van sobreviure a aquesta ronda els blaugrana Messi i Mascherano (Argentina), i Claudio Bravo (Xile); de vacances ja està Luis Suárez (l'Uruguai).