Leo Messi vol el seu Mundial i ja ha aconseguit tornar a portar l'Argentina a una nova final. Croàcia no ha pogut resistir als desitjos del '10' argentí i ha hagut de cedir en la primera semifinal del Mundial de Qatar (3-0). Un gol d'un excels Messi, de penal, i dos més de Julián Álvarez han permès els argentins repetir una final mundialista vuit anys després de l'última.

Leo Messi guia l'Argentina...

Tothom desitjava una semifinal entre l'Argentina i el Brasil, però la Croàcia vigent subcampiona del món va tornar a recórrer a l'èpica per novament trepitjar el penúltim graó mundialista. L'Argentina era conservadora sobre el paper, però agressiva a la gespa. I, pel contrari, Croàcia semblava agressiva per la seva alineació, però ha estat més conservadora amb la pilota en joc. Però no han fallat ni Messi, el líder argentí, ni Luka Modric, el líder croat.

Luka Modric Nicolas Otamendi Alexis Mac Allister Argentina Croacia Mundial Qatar
Luka Modric jugant contra l'Argentina / Foto: EFE

Igualtat inicial i nervis a flor de pell. Algunes imprecisions, però mica en mica anava apareixent el talent. Modric ho intentava, però estava sol. I Messi ha trobat socis. Els argentins s'ho deixaven tot sobre la gespa. Cada cursa era com si fos l'última jugada del partit. I gràcies a l'esperit guerrer s'ha difuminat el petit patiment quan Messi s'ha tocat reiteradament la zona posterior de la cuixa esquerra.

El crac del PSG ha anat buscant el seu moment. Mentrestant, la primera ocasió clara del partit ha estat al minut 25 amb un xut d'Enzo Fernández des de fora l'àrea que ha aturat el porter Dominik Livaković. Però poc després, penal sobre Julián Álvarez, i Messi ha avançat els argentins després de fer un golàs imparable des dels 11 metres. I ha estat el seu 11è gol en un Mundial.

Però això no ha estat tot, ja que la millor Argentina ha tornat a aparèixer i Messi ha dit la seva al minut 39 per allargar la cama i assistir Julián Álvarez, que des de camp propi ha anat a buscar la porteria rival i ha acabat fent el seu primer gol gràcies als rebots i a la falta de contundència de la defensa croata. Messi liderava i l'Argentina s'imposava per 2-0 al descans.

Leo Messi celebrando gol Argentina Mundial Qatar / Foto: EFE
Leo Messi celebrant el seu gol contra Croàcia / Foto: EFE

... cap a la final del Mundial de Qatar

Però la tònica de la segona part ha canviat una mica. Canvis per part de Croàcia, amb un equip més ofensiu, i apropant-se més a l'àrea argentina. Però no ha estat suficient perquè els jugadors de Lionel Scaloni han defensat molt ordenadament i sacrificant-se en cada jugada. I l'Argentina s'ha centrat en esperar el seu moment per rematar el partit.

Òbviament ha estat amb l'aparició de Leo Messi, que s'ha anat dosificant, quan realment hi ha hagut perill. Quan l'exjugador del Barça tocava la pilota, perill segur. I al minut 58 ha estat a punt de fer el tercer gol de l'Argentina, però el porter Livaković ha mantingut els croats amb esperança. Però al minut 69 ha tornat a aparèixer Messi per fer una jugada increïble en un pam de terreny i ha servit el tercer gol (segon particular) a Julián Álvarez per sentenciar la semifinal.

Leo Messi Julián Álvarez gol Argentina Mundial Qatar / Foto: EFE
Julián Álvarez i Leo Messi celebrant el tercer gol de l'Argentina / Foto: EFE

L'Argentina ha contemporitzat, ha fet canvis i ha mantingut el resultat fins al final. Croàcia ha estat Modric i poc més. I merescudament els argentins tornen a arribar a una final del Mundial. El proper diumenge, la gran final contra França o el Marroc.