Amb polèmica, però a la final. Anglaterra ha necessitat la pròrroga per superar Dinamarca a les semifinals de l'Eurocopa després dels gols de Kjaer (en pròpia) i de Kane (2-1). La diana del davanter del Tottenham ha estat polèmica i és que ha estat després que Sterling es deixés caure dins l'àrea. Els anglesos s'enfrontaran a Itàlia diumenge amb el títol en joc.

S'imposa la favorita

Els favorits contra la revelació. La segona semifinal de l'Euro ha estat un espectacle de bon futbol i ha estat molt agraïda de veure per als aficionats. Sorprèn que entre els dos combinats que hi ha, els danesos siguin els que ja saben el que és ser campió d'Europa i és que ho van experimentar el 1992 després de derrotar Alemanya i havent deixat fora a les semis als Països Baixos de Van Basten, Gullit, Rijkaard i Koeman.

Gol falta Damsgaard Dinamarca inglaterra eurocopa efe

El golàs de falta de Damsgaard / EFE

Per la seva part, els britànics no s'havien classificat mai per a una final de l'Eurocopa. L'última vegada que van jugar les semis va ser el 1996 i va acabar en tragèdia per la derrota davant els alemanys. El duel va ser al mític Wembley, mateix escenari del matx d'aquest martes.

Té un gran mèrit el que ha fet Dinamarca i és que, sent un país tan petit (5,8 milions de persones), han arribat a les semifinals i amb una gran imatge. Recordem que els de Kasper Hjulmand van perdre la seva estrella just a la primera jornada. Christian Eriksen va donar el gran ensurt i ara segueix recuperant-se i animant els seus lluny dels terrenys de joc.

Hjulmand ha aconseguit reunir grans jugadors amb molt bona tècnica. Contundència en defensa, clarividència al mig del camp i encert davant. Damsgaard s'ha vestit de superheroi i ha obert la llauna amb un golàs de falta. Una diana que podria haver firmat Beckham, Ronaldinho o Messi que passa per sobre de la tanca i el porter no pot fer res per molt que s'estiri. Bogeria danesa, que tot i el gol, no ha deixat de creure amb el seu estil de joc. Es tracta del primer gol que ha rebut Anglaterra en tota la competició.

Reacció anglesa

La reacció dels de Southgate ha estat immediata i Sterling ja ha avisat amb una gran ocasió, però s'ha trobat amb Kasper Schmeichel. El porter del Leicester ha salvat els seus en més d'una ocasió fins que no ha pogut fer res al minut 39. Kjaer ha intentat treure una pilota que ja tenia escrit el nom de gol i ha marcat en pròpia. 1-1 i tot tornava a començar.

Gol inglaterra sterling kjaer eurocopa inglaterra dinamarca ef

El gol en pròpia de Kjaer / EFE

La segona part ha tingut de tot, domini altern i més ocasions en què Pickford i Schmeichel es convertien en els protagonistes. Sí que és cert que els últims minuts, els anglesos han tingut més control i Dinamarca només feia que defensar-se, amb molt encert (tot sigui dit). L'1-1 s'ha mantingut en els 96 minuts i la semifinal ha anat a la pròrroga, com aquest dimarts a l'Itàlia-Espanya.

Els Three Lions han dominat i eren els que estaven generant més perill al temps afegit. Els danesos resistien fins que ha arribat la polèmica. Sterling es deixa caure dins l'àrea i l'àrbitre xiula penal. El VAR ho comprova i el col·legiat no ho va ni a mirar. Schmeichel atura la pena màxima a Harry Kane, però el refús li ha quedat a plaer per posar el 2-1.

Dinamarca no ha pogut igualar el duel i Anglaterra accedeix a la final de l'Eurocopa per primera vegada a la seva història. Itàlia i Anglaterra se citen el pròxim diumenge per un partit d'aquells que no es voldrà perdre cap aficionat del futbol.

Imatge principal: Celebració d'Anglaterra / EFE