Gerard Piqué aconsegueix el gran objectiu de la pretemporada i compra la plaça del Reus a Segona Divisió B. El FC Andorra és l'equip que s'acaba emportant la plaça que la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) havia deixat vacant després del descens administratiu forçat del club reusenc.

El club andorrà va acabar pagant els 452.022 euros que demanava la RFEF per cobrir les despeses pendents de la plaça i finalment se li ha adjudicat aquest ascens administratiu. I en una franja de dos mesos, el club del qual Piqué és un dels màxims accionistes a través de l'empresa Kosmos, ha consolidat un doble ascens: de Primera Catalana a Tercera Divisió (esportivament) i ara de Tercera a Segona Divisió B (en els despatxos).

L'Andorra s'ha imposat al Zamora i a l'Inter City, els dos altres clubs que havien sol·licitat la plaça després d'abonar els diners reclamat al Banc d'Espanya. I d'aquesta manera es confirma un doble ascens històric de l'Andorra fins ara mai vist en la història del futbol espanyol.

pique andorra efe

EFE

El conjunt andorrà ha aprofitat el cartell de Piqué i les bones relacions amb Luis Rubiales, president de la RFEF, per consolidar més ràpid de l'esperat un projecte que va començar tot just la temporada passada.

El FC Andorra és l'únic equip andorrà que juga dins del paraigües de la Federació Catalana de Futbol i ara de la Federació Espanyola.

Català per 'català'

"El F.C. Andorra ocupará la plaza de Segunda División B que dejó vacante el Reus, tras constatarse que es el equipo que cumple los requisitos establecidos y el orden de preferencia fijado en la normativa", comença dient el comunicat de la RFEF. Els requisits, pagar els diners de deute, han estat degudament acceptats, i després explica que l'ordre de preferència ho contempla per pertànyer també al Grup III de 2a B.

"El F.C. Andorra és l'equip de 3a Divisió que milita al grup català al qual pertany el Reus", segueix explicant la nota. I confirma, per tant, que la plaça és per l'Andorra perquè canvia un equip del grup català per un altre. D'aquesta manera s'ha seguit el criteri que s'estipula l'apartat 3 a) de l'article 194 del reglament general de la RFEF: el dret a ocupar places vacants (com és el cas) até en primera instància a "l'equip de Tercera Divisió de la mateixa Federació d'àmbit autonòmic a la qual pertanyi l'equip descendit per impagament".