El sorteig de la Copa del Rei ha ofert un altre clàssic, entre el FC Barcelona i el Reial Madrid. Els de Xavi Hernández arriben amb baixes importants i després de caure eliminats de l'Europa League pel Manchester United, i perdre a la Lliga davant de l'Almeria. Joan Laporta cada vegada confia menys en el tècnic egarenc, que se la juga davant dels blancs. Carlo Ancelotti, si aconsegueix derrotar el Barça, podria ser el botxí de Xavi.

Xavi Hernández se la juga a la Copa

El president blaugrana, Joan Laporta, comença a desconfiar del seu entrenador, Xavi Hernández, a causa dels mals resultats obtinguts aquesta última setmana. El preparador egarenc se la juga davant del Reial Madrid a les semifinals de la Copa del Rei, que es disputaran dijous a les 21 hores.

Xavi Hernández amb les mans en la cap / Foto: EFE - Adam Vaughan
Xavi Hernández amb les mans al cap durant un partit del FC Barcelona / Foto: EFE - Adam Vaughan

El partit va molt més enllà de jugar-se un lloc a la final del torneig del K.O. Si el conjunt blaugrana cau eliminat, Xavi podria ser destituït de les seves funcions i deixar d'asseure's a la banqueta de l'Spotify Camp Nou. Ancelotti, podria ser el botxí d'un dels enemics més grans de l'equip blanc.

Els mals resultats, sobretot en competició europea, fan que la popularitat de l'entrenador català cada vegada sigui menor. Després de no aconseguir assolir els vuitens de final de la Champions League i caure eliminats de bon començament a l'Europa League, les semifinals de Copa seran una prova de foc per als blaugrana.

Les semifinals de Copa, un abans i un després

El resultat de les semifinals de Copa del Rei pot marcar l'esdevenir de futurs partits d'ambdós equips. Després de la mala ratxa de resultats de l'esquadra blaugrana, l'equip dirigit per Carletto sap que si obté un bon resultat davant del seu màxim rival, no només el deixaria sense la possibilitat d'un títol, sinó que anímicament podria deixar tocat el Barça per a la Lliga.

celebració gol Barça Manchester United / Foto: EFE
Els jugadors del Barça s'uneixen per celebrar un gol / Foto: EFE

Mentrestant, el FC Barcelona vol espantar els fantasmes del passat i deixar enrere el mal sabor de boca després de l'eliminació europea. Una victòria davant del Reial Madrid, no només reafirmaria el lloc de Xavi, sinó que donaria la possibilitat d'optar a aconseguir un doblet. Laporta estarà molt atent de l'esdevingut durant el matx, després d'haver fet un gran desemborsament en fitxatges, a través de palanques i d'haver endeutat al club. Si Xavi no assoleix el passi a la final, ho té cru per seguir.