L'Alonsomanía s'ha desencadenat en el Circuit de Catalunya en la prèvia del Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1. El pilot asturià està completant un inici de temporada espectacular, un bagatge en el qual Fernando Alonso només ha topat amb els 2 Red Bull, pilotats per Max VerstappenCheco Pérez, que en aquests moments són inaccessibles per a la resta d'escuderies. L'asturià, tanmateix, ja ha estat capaç de superar a Pérez, a Mònaco, i ja ha avisat que estarà atent al dia que ambdós Red Bull tinguin problemes, preparat per donar la destralada de la temporada, el gran objectiu, guanyar una carrera|cursa, el seu número 33.

De moment, el Circuit de Catalunya s'ha tenyit de verd, una afició que s'ha desplaçat en massa fins a Montmeló, recuperant l'ambient dels grans anys de Fernando Alonso. Aston Martin, per la seva part, també ha posat el seu gra de sorra, presentant novetats importants al monoplaça, especialment amb un nou aleró que ha de facilitar la conducció d'Alonso i de Stroll.

Fernando Alonso firma el podi

La 33? Sé que als aficionats no els agradarà, però diria que no. Cal ser humils i saber que Red Bull ha dominat tot el campionat fins ara i de la nit al dia no perdran aquestes prestacions", ha afirmat Fernando Alonso en la prèvia de la cursa. En teoria Red Bull estarà per davant i Ferrari amb les noves actualitzacions, Mercedes també i cal ser cauts i veure què podem fer... i un podi gairebé que el firmaria en el dia d'avui", ha afegit.

Fernando Alonso, a més, ha lloat el Circuit de Catalunya i a l'ambient que s'ha generat en la prèvia de la carrera més especial de l'any. "Córrer a casa és una passada, sempre que venim a Barcelona hi ha aquesta energia per part de l'afició, que t'empeny, sempre han estat allà, fins i tot quan lluitàvem pel 12 o pel 13. Seria molt ambiciós pensar que la 33 arribarà aquí, però sabem que l'afició juga amb això".

Fernando Alonso GTRES
Fernando Alonso, pilot d'Aston Martin / Foto: GTRES

Les circumstàncies no permeten ser optimista a Fernando Alonso

Malgrat les millores que presenta Aston Martin, Fernando Alonso és conscient que la seva màxima aspiració, en circumstàncies normals, és la tercera posició. Els Red Bull continuen sent els més ràpids, a més que el traçat de Montmeló s'adapta com un guant a la configuració del seu monoplaça. En aquesta edició, el traçat presenta un important canvi, ja que s'ha suprimit la xicana, tornant al traçat original en els seus dos últims revolts. Aquesta variació farà que la carrera sigui més ràpida i espectacular.

A més d'un problema tècnic d'algun dels Red Bull, l'altre factor que podria beneficiar Fernando Alonso, com en Mònaco, seria la pluja. Malgrat que no es descarta, amb el pas dels dies la probabilitat d'aigua ha anat baixant, ja que a començaments de setmana es preveien tempestes, uns pronòstics que a poc a poc han anat canviant. Alonso, però, somia amb el miracle, amb la número 33 a casa. L'última va ser en el Circuit de Catalunya, fa 10 anys. Tot encaixa massa bé perquè no s'acabi complint.