El Barça vol guanyar la segona Champions League femenina de la seva història i aconseguir-ho per la porta gran al Juventus Stadium de Torí. L'Olympique de Lió, el gran dominador de la Women's Champions League, serà el rival de la cita. I es veurà el millor duel de la història.

⚽📹 El Barça vol seguir regnant a la Champions femenina: Torí, la capital del futbol | VÍDEO
 

🏆⚽ Tornar a fer història: el Barça contra el totpoderós Olympique de Lió a Torí
 

💥 L'Olympique de Lió més desafiant: Hegerberg, Renard i Bompastor apunten al Barça
 

Alexia Putellas i el millor partit d'Europa

Alexia Putellas, la líder i capitana de l'equip culer, ha parlat que dins del vestidor hi ha "confiança és màxima". A més, destaca que "arribem a la final els dos millors equips d'Europa". Una frase que s'ha anat repetint en diverses ocasions. Però ha assegurat que "tenim l'oportunitat de tancar una pel·lícula perfecta".

I tot i que el rival és "complicat", l'expectació generada és brutal. Aquest any sí es pot repetir la victòria a contra el Lió a la final. No va ser possible a Budapest, que Alexia té la imatge d'"un record amarg" i "una final dolorosa", però que va ajudar molt a construir l'equip guanyador que ara és el Barça. "Va acabar de la pitjor manera possible, va ser molt dolorós a curt plaç, però a llarg plaç va anar molt bé perquè ens vam adonar on érem, el nivell mínim per ser campiones, i ens vam posar a treballar".

I a Torí es desplaçarà una gran delegació de culers, propera als 15.000, que donarà suport a l'equip blaugrana. "Tota aquesta energia l'estem sentint, és normal que hi hagi entusiasme", assegura la futbolista de Mollet del Vallès. "És bo que hi hagi aquesta energia i aquest push cap a l'equip", ha afegit. I no ha volgut parlar de favoritismes.

Irene Paredes i les ganes de guanyar

També ha parlat Irene Paredes, una de les defenses titulars indiscutibles d'aquest Barça i que coneix a la perfecció al Lió pel seu passat al PSG. La central basca ha reconegut que ha aportat un extra a l'equip per a aquesta final: "Tinc una experiència que només amb els vídeos no es pot veure... he parlat amb les jugadores pels detalls que no es poden veure a simple vista".

I no ha volgut defugir de la gran rivalitat que hi ha a hores d'ara entre els dos equips. Els dos millors equips d'Europa cara a cara. "És normal que ens tinguin ganes. Sent un dels millors equips del món, és normal que ens vulguin guanyar. Nosaltres també les volem guanyar a elles", ha explicat una Paredes que se l'ha vist molt focalitzada en aquesta final.

La defensa del Barça, però, ha recalcat que el partit "serà molt lluitat" i que la igualtat serà màxima: "Aquí som recent campiones i volem revalidar el títol". I ha acabat dient que "al Lió hi ha jugadores que han guanyat moltes Champions". Però això no vol dir res i el títol es decidirà aquest dissabte a Torí.

Jonatan Giráldez i la revenja del Barça

Jonatan Giráldez, l'entrenador del Barça, també es mostra confiat en aquesta gran final: "Arriben els dos millors equips que hi ha a Europa". Però ha dit una frase clau del seu Barça: "Ens encanta guanyar i odiem perdre".

Les blaugrana voldran repetir títol a la Champions per segon any consecutiu. I Giráldez creu que "fent les coses bé tindrem moltes opcions de guanyar". El seu equip té "molts més recursos" que el seu magnífic mig del camp, però també va amb precaució: "La història diu que no li hem guanyat mai a l'Olympique de Lió... i cal sortir amb tot per tenir opcions de guanyar la final".

L'equip francès té la fortalesa que "ha mantingut uan estructura bastant forta" i que "manté molt bé la seva identitat i és capaç d'oferir diversos registres durant un partit". Però també pensa que "nosaltres hem tingut una evolució que podem competir contra qualsevol club d'Europa". I el seu Barça no és menys que el Lió". A més, "és una final que arriba en el moment perfecte... i les ganes que tenim de revenja".

 

Imatge principal: Alexia Putellas jugant a la Champions League / EuropaPress