A mesura que passen els dies creixen les especulacions sobre les possibles sancions que podria rebre el Barça pel Cas Negreira, sempre que s'acabi dictaminant que el club blaugrana va cometre alguna irregularitat. I l'últim rumor, tal com ha avançat Eduardo Inda, director d'Ok Diario, apunta a la resposta de la UEFA i de la FIFA, que estarien valorant l'opció de deixar al Barça fora de les competicions europees com a càstig. "Els màxims organismes del futbol, la UEFA i la FIFA, estan pensant a posar una sanció al Futbol Club Barcelona. No sé si hi hauria sanció econòmica, però aniria aparellada a l'esportiva, que és de la que jo parlo," ha començat explicant Inda en el programa El Chiringuito de Jugones, de MEGA.

"La UEFA i la FIFA estarien pensant a mirar al futur, no al passat. Al futur proper, sí. Una sanció menys àmplia del que pensava, però impactant, exemplar i exemplaritzant. Estan sospesant la possibilitat d'expulsar al Barcelona de les competicions europees una temporada", ha afegit el periodista.

Infantino roda de premsa / Foto: EFE
Gianni Infantino, president de la FIFA / Foto: EFE

La Superlliga, en el context

D'altra banda, Eduardo Inda ha afegit que el Cas Negreira seria l'excusa perfecta pels màxims organismes futbolístics per castigar el Barça també per ser un dels garants del projecte de la Superlliga. "En aquest debat no és aliè l'assumpte de la Superlliga. Alguna cosa ha de veure, però això últim és més olfacte que informació. A l'altre supervivent i lleial de la Superlliga que és la Juventus li han posat una sanció exemplar. Econòmicament, aquesta sanció al Barcelona seria terrible. Si el Barça guanyés la Champions serien uns 80 milions, és un dineral, és una salvatjada i el Barça no va sobrat de diners precisament", va exposar Inda.

El president d'Ok Diario, a més, va afegir que en la RFEF hi ha una gran preocupació pels efectes secundaris que pugui provocar el Cas Negreira en la candidatura d'Espanya per ser amfitriona del Mundial de futbol del 2030. "Hi ha molta preocupació en la RFEF perquè ja es comença a entreveure que el Negreirazo la pot perjudicar Espanya per allotjar el Mundial de 2030. La justícia esportiva sempre ha anat per lliure i no crec que aquesta vegada sigui l'excepció. El Barça s'està movent per intentar frenar aquest cop que es produirà, però això no quedarà impune a efectes esportius. La Lliga no s'atreveix perquè podria suposar un conflicte gairebé politicoterritorial, però la UEFA i la FIFA van per lliure. Si deixes que un equip se'n surti de franc després de comprar el cap dels àrbitres, llavors malament anem".

Estrada Fernández, el primer a denunciar

Des que va transcendir el Cas Negreira, una de les reaccions més esperades ha estat la d'una de les parts afectades, per àrbitres, als que s'ha posat en dubte, ja que des d'alguns sectors s'ha considerat que podrien haver-se venut. Després que alguns exàrbitres, a títol personal, donessin la seva opinió a través dels mitjans de comunicació, la reacció conjunta arribés aquest dijous, quan compareixeran davant dels mitjans de comunicació Andreu Camps, Secretari General de la RFEF, i Luis Medina Cantalejo, President del Comitè Tècnic d'Àrbitres.

No s'ha d'oblidar que la setmana passada Xavier Estrada Fernández, actual àrbitre de VAR i col·legiat de Primera Divisió entre 2009 i 2021, va presentar una denúncia en contra d'Enríquez Negreira. "Havent esperat a què per part del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA), o de qui fos oportú, es duguessin a terme aquest tipus d'accions i veient que no es feien, ha sentit en consciència la necessitat de fer aquest pas endavant en la seva defensa i del col·lectiu arbitral amb caràcter general", va explicar el seu advocat, Jorge Cullerè Lavilla.