El Reial Madrid segueix mostrant les seves vergonyes i repeteix derrota sense aconseguir veure la porteria rival (1-0). Julen Lopetegui comença a preparar les maletes i ja pensa en un miracle per seguir dirigint el conjunt blanc. L'Alabès, el nou colíder de la Lliga Santander, ha confiat en les seva solidesa defensiva i s'ha aprofitat d'un gol a l'últim minut per evidenciar la crisi blanca.

En busca del gol

El Madrid sacrifica Asensio, però surt amb Ceballos, Casemiro, Modric i Kroos. Julen Lopetegui ha apostat per la possessió i la qualitat, i no per la verticalitat. Però encara ningú sap què vol aquest Madrid: si gols o bon futbol. Sembla que ara les urgències blanques són els resultats. I sense gols no hi ha futbol ni resultats.

Però la premissa estava ben clara entre els jugadors titulars blancs. El Madrid ha començat el partit dominant i creant molt perill. Jugada rere jugada era gairebé un gol, però ja sigui la defensa de l'Alabès o el seu porter, Pacheco, ex del Madrid, han evitat els moviments a Mendizorrotza.

El conjunt blanc, molt necessitat d'un bon resultat després de tres partits sense guanyar i també tres partits sense marcar, s'ha vestit amb les millors gales i amb les millors intencions. Però els bascos no s'han amagat. I mentrestant anaven passant els minuts. 5 minuts, 10, 15, 20, 25... i mitja hora sense gols a Vitòria.

L'esperit combatiu del Madrid passava per les pujades en atac d'un constant Odriozola, principal creador d'ocasions amb les seves centrades des de la banda dreta, i de Gareth Bale, l'únic futbolista capaç de ser superior en jugades aèries o amb la pilota als peus. Però per moltes arribades a l'àrea basca, la defensa de l'Alabès, molt tancada, ha demostrat el perquè estan a la zona alta de la Lliga.

L'Alabès sí que sap marcar

I el partit del Madrid no ha canviat ni amb els canvis. Lopetegui, veient-se cada dia més fora del Madrid, ha començat a moure la banqueta. Benzema, capcot en un nou partit, ha deixat el seu lloc a Mariano. I Casemiro, innecessari en un equip que volia gols, ha cedit la seva posició a Marco Asensio. Ara sí, el pla del Madrid era la verticalitat i l'acumulació de jugadors en atac per aconseguir un gol que sembla impossible.

Però els seguidors blancs començaven a recordar els últims partits. 45 minuts, 50, 60, 70, 80... i seguint sumant més minuts sense marcar. Ni amb davanters, ni amb migcampistes, ni amb tot l'equip a l'atac el Madrid ha aconseguit el gol.

I per acabar-ho d'adobar, Baé s'ha lesionat. La gran estrella de l'actual Madrid, amb permís de Modric, que tampoc ha fet un bon partit, s'ha ressentit d'unes molèsties a l'adductor. Torna la lesió clàssica del gal·lès i el madridisme es posa les mans al cap.

Julen Lopetegui ja no sabia cap a on mirar ni què fer. I encara menys quan l'Alabès, ha aconseguit el gol de la victòria en l'última jugada del partit. Nova derrota blanca, quart partit consecutiu sense trobar el gol, i l'Alabès ja els sobrepassa a la classificació. L'equip del Pitu Abelardo guanya en Lliga el conjunt blanc 88 anys després de fer-ho per última vegada, i de retruc ja és colíder de Primera Divisió.