El Girona ha empatat en l'últim minut del partit d’anada de setzens de final de Copa del Rei contra l’Alabès (2-2). Tot i les múltiples baixes que presentava l’equip d’Eusebio Sacristán, els gironins s’han avançat en el marcador, però el domini del matx ha estat gairebé sempre dels locals. Montes, ja superat el temps afegit, ha fet el gol que ha donat l’empat al Girona i els permet seguir somiant amb la Copa.

El Girona més ofensiu

Els catalans han començat amb les idees clares: conservadors i contundents al darrere amb defensa de cinc; i actius i ràpids en atac per aprofitar els contraatacs amb un 3-4-3. Atrevit plantejament d’Eusebio per buscar sorprendre l’Alabès, que s’ha vist superat en els primers minuts per l’agressivitat ofensiva del Girona.

Anades i tornades dels dos equips en el tram inicial, però les ocasions més clares han estat dels catalans. Córner al minut 9 que ha rematat Alcalá amb el cap i ha obligat l’estirada de Sivera. Instants després, la defensa gironina s’ha fet un embolic i la pilota ha acabat a peus de Borja Bastón, que no ha pogut materialitzar l’ocasió. El partit estava boig. Hi havia ganes de Copa.

El frenètic ritme inicial s’ha reduït. El partit ha baixat de pulsacions, però no d’energia. Falta a favor del Girona que busca la centrada a l’àrea i, aquest cop sí, Alcalá s’aixeca per sobre la defensa local per connectar una fantàstica rematada de cap que ha significat el 0-1. Minut 19 i el Girona ja havia fet la seva feina sota la pluja d’Àlaba.

Canvi de dinàmica

A partir d’aquí, imprecisions gironines que han desembocat en domini de l’Alabès. Iraizoz ha aturat amb els peus un xut de Darko i uns minuts després Vigarray ho ha provat amb un tir alt. No eren bons minuts per al Girona, que ha buscat aguantar la pilota, sense èxit, fins que arribés el necessitat descans.

Res ha canviat a la represa. Pressió constant de l’Alabès que insistia una i una altra vegada sobre l’àrea gironina. Burgui, un maldecap per al Girona, ho ha provat amb un xut llunyà que ha sortit desviat. Els d’Eusebio, completament superats, no eren capaços d’encadenar més de tres passades seguides. Mendizorrotza es creia el gol del seu equip i Rubén Sobrino ha confirmat les sensacions dels aficionats locals. Al minut 63, l’ex del Girona ha rematat al segon pal un globus de Burgui des de la banda esquerra. Sobrino no l’ha celebrat per respecte al seu passat gironí.

Amb el gol, l’Alabès ha tirat enrere i ha disminuït la pressió. Els bascos han seguit dominant, però amb menys arribada a l’àrea. El Girona respirava oxigen per primer cop en la segona part, però sense precisió ni encert en les passades. Se li estava fent eterna la segona part als visitants quan el Choco Lozano ha connectat una rematada de cap que ha aturat de forma acrobàtica Sivera. Minut 79 i era la primera arribada seriosa del Girona en tota la segona part.

Impulsat per l’al·lè dels seus aficionats, l’Alabès ha seguit atacant sense perdre en cap moment opció a guanyar el partit. Douglas Luiz, que havia entrat feia uns minuts per intentar canviar la dinàmica del partit, ha hagut d’abandonar el terreny de joc per una lesió muscular. I al final, després de la insistència, Martín Aguirregabiria ha culminat una fantàstica jugada individual per la banda esquerra per retallar dos defenses, superar Iraizoz i posar el que semblava el 2-1 definitiu.

Quedaven encara 5 minuts i el Girona ha avançat línies. Tot allò que no havia pogut fer en tota la segona part ho havia de fer en l’afegit. Novament des de la pilota aturada, els gironins han tret petroli d’una situació que semblava perduda. Minut 96, ja superat l’afegit, centrada a l’àrea que remata Bernardo, la pilota queda morta a l’àrea petita i el jove Èric Montes empeny la pilota dins la porteria per empatar el partit en l’últim segon. Un empat salvador que dona vida al Girona i, veient com ha evolucionat el partit, permet als catalans seguir molt vius a la Copa.