Nasser Al-Khelaïfi sembla haver assumit la marxa de Leo Messi. Per moltes vegades que el Paris Saint-Germain s'hagi apropat al davanter de 35 anys i al seu pare i representant, Jorge Messi, tots els intents han estat estèrils. Ha rebutjat cada una de les ofertes de renovació que li han presentat, i sembla haver pres la decisió de canviar d'aires quan finalitzi la temporada, aprofitant que queda lliure el proper 30 de juny.

Una decisió que té presa d'algun temps ençà, ja que tant ell com la seva família no s'han acabat d'adaptar a la vida a la capital de França, i enyoren els seus dies a Espanya. Tampoc no està content amb el projecte esportiu, en haver estat eliminats per segon any consecutiu en vuitens de final de la Champions League, ni amb el rol que té a l'equip, a causa que viu a l'ombra de Kylian Mbappé, que és la referència ofensiva i el més ben pagat de la plantilla.

Tampoc no ajuda l'afició, que en més d'una ocasió ha arribat a esbroncar el campió del Mundial de Qatar, sent un exemple d'això l'últim partit de la Ligue1 que van disputar, en el qual van perdre contra el Stade Rennais, i on va marxar sense ni tan sols acomiadar-se de la grada. La tensió és evident, i el Barça s'ha aprofitat d'això per reprendre les negociacions per aconseguir que torni al Camp Nou com més aviat millor.

En el Parc dels Prínceps no s'han rendit encara, però cada vegada tenen més clar que Messi no estarà en el club el pròxim curs, i per tant hauran de fitxar un substitut de garanties. Una tasca que no serà senzilla, si bé Al-Khelaïfi creu que ha trobat el candidat ideal, que ha estat ofert per Jorge Mendes, amb qui té una magnífica relació. I el nom que és sobre la taula és el de Rafael Leao, que té previst abandonar l'AC Milan molt aviat.

Durant l'anterior mercat estival va ser vinculat a entitats com el Manchester United, el Chelsea, el Reial Madrid, l'Atlètic de Madrid o el Manchester City, tanmateix, els 'rossoneri' es van negar a traspassar-lo. Però ara estan obligats a fer-ho, si no volen perdre'l a cost zero el 2024.

Leao, amb un cost proper als 100 milions d'euros

Leao ha baixat el seu rendiment en comparació amb la passada temporada, on va ser elegit MVP de la Serie A, i va ajudar que en San Siro conquerissin el 'Scudetto' després de 10 anys. Però ha continuat oferint un bon nivell, com demostren els nou gols i 10 assistències que acumula entre totes les competicions.

Si vol que sigui el successor de Messi, Al-Khelaïfi hauria d'invertir uns 100 milions d'euros pel portuguès.